Wilgen knotten voor een goed doel

14 februari 2010 om 00:00 Nieuws

NOORDELOOS - De Lionsclub Alblasserwaard Tablis heeft zaterdag de handen uit de mouwen gestoken. Onder auspiciën van de Knotgroep Giessen en Lek is in Noordeloos een groot aantal knotwilgen onder handen genomen. Hiermee zijn twee doelen bereikt: de organisatie heeft geld ingezameld voor een weeshuis in Sri Lanka en de streek is verrijkt doordat de knotwilgen op de juiste wijze zijn bewerkt.

Het is intussen traditie dat op de tweede zaterdag van februari de leden van de Lionsclub Alblasserwaard Tablis zich bekommeren om de culturele natuur van de Alblasserwaard. Gewapend met laarzen, handschoenen, zagen en vooral veel enthousiasme gingen ze bijtijds aan de slag. Gesteund door de deskundigheid van de Knotgroep Giessen en Lek werd onder leiding van Wim van den Berg een lange ochtend hard gewerkt en geploeterd. Takken werden gezaagd, versleept en gestapeld. Het winterse landschap en de fijne sneeuw zorgden voor een uitstekende entourage.

In vier uur tijd werden in totaal 256 knotwilgen onder handen genomen, waarmee niet alleen een groot bedrag werd bereikt, maar waardoor ook een absoluut nieuw record ontstond voor de Lionsclub. Na afloop kon onder het genot van een kop erwtensoep met voldoening worden teruggekeken op een buitengewoon succes, wat voor het weeshuis in Sri Lanka een bijdrage van € 4.000 heeft gegenereerd.

Dit project wordt omarmd door de Giessenburgse familie Muis, die heel erg blij is met het succes.

Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met de secretaris van de Lionsclub Alblasserwaard Tablis, Dick de Jong, e-mail djdejong@planet.nl, 06-22845889.

advertentie
advertentie