SDO krijgt geen voet tussen de deur bij Vriendenschaar

14 februari 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Vriendenschaar heeft zich zaterdag hersteld van het matige spel in de voorbije weken. Degradatiekandidaat SDO kreeg geen voet tussen de deur bij de Hardinxveldse korfballers: 13-24.

Vriendenschaar liet zien dat de vierde plaats beneden haar stand is en speelde een goede partij korfbal, waartegen SDO niet was opgewassen. Binnen drie minuten ging de bal al drie keer door de korf voordat SDO iets terug kon doen. SDO pakte de wedstrijd daarna goed op en kwam terug tot 3-4. Krista Kop en Bert Verspuij lieten zien hoe effectief een ploeg kan zijn als de vrije ballen raak zijn. Dankzij deze effectiviteit en enkele schitterende aanvallende acties liep de bloemenploeg uit naar een voorsprong van vijf doelpunten (5-10). SDO probeerde nog een keer dichterbij te komen, maar de mostertbrigade raakte in deze fase van de wedstrijd op stoom. Met een 8-14 ruststand was het definitieve gat geslecht.

Na de rust bleek Vriendenschaar de scherpte wat kwijt te zijn en werd aanvankelijk minder gescoord. Na tien minuten hadden zowel SDO als Vriendenschaar nog maar twee keer gescoord. Daarna lukte het de ploeg van Evert Houtriet om de scherpte van de eerste helft terug te vinden en liep men uit naar 10-21. Het lukte SDO om nog drie keer tegen te scoren, maar het slotakkoord was voor Vriendenschaar dat in de laatste seconden de terechte eindstand op 13-24 bepaalde.

Zaterdag 6 maart speelt Vriendenschaar haar volgende thuiswedstrijd tegen Rust Roest. Zaterdag 27 februari spelen de reserves van Vriendenschaar thuis om 18.45 uur tegen DVO.