HKC houdt hoofd koel

14 februari 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - HKC houdt het hoofd koel in de strijd om het kampioenschap. SDO (V) kwam er niet aan te pas tegen de korfballers uit Boven-Hardinxveld: 23-10.

De opdracht was scherp en fel beginnen en vroeg in de wedstrijd een gat forceren. Astrid Fijnekam, die net terug was van wintersport, was de betekenis van scoren niet vergeten: ze wist de eerste aanval van HKC met een mooi schot af te ronden. SDO reageerde direct met een schot van de zijlijn. Hierna volgde een zeer goede reeks van HKC. Met doelpunten van Menno Bakker, John den Dunnen, Marlies Bommeltjé, Niels Deventer en Arno den Breejen wist HKC een ruime en snelle voorsprong te nemen van 8-1. Aanvallend werd het achterverdedigen van SDO goed opgelost en vervolgens werd leuk gecombineerd en netjes afgerond. Verdedigend werd vrijwel niks weggegeven en had SDO moeite met het creëren van kansen. HKC bleef scherp en verslapte niet. Dit resulteerde in een 13-3 ruststand.

Niet verslappen was de opdracht voor de tweede helft. SDO, dat in de eerste helft de korf bijna niet kon vinden, scoorde direct na rust wéér vanaf de zijlijn. Arno den Breejen die iedere wedstrijd laat zien dat je hem niet moet laten schieten vanaf de zijlijn, schoot van ver binnen. Na uitstekend loopwerk van haar mannelijke vakgenoten en een mooie pass van Sandra de Boon, wist Esther Bot van een mooie afstand te scoren. Met nog ruim een kwartier te spelen werd Esther Bot vervangen door Debbie van Houwelingen. De doelpuntenmachine ging nog even door. De ongelijke strijd werd na zestig minuten afgefloten, met een mooie 23-10 stand op het scorebord.

HKC blijft door deze mooie overwinning strijden om het kampioenschap. Concurrent Victum wist van Ready te winnen, met 11-9. HKC mag nu genieten van een vrije week en moet zaterdag 6 maart aan de bak tegen KVZ.