BravaNL en Efteling radio in televisie- en radiopakket

14 februari 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - BravaNL en Efteling radio worden toegevoegd aan respectievelijk het televisie- en radiopakket.

,,De klassieke-muziekzender BravaNL vergroot de pluriformiteit van het televisieaanbod", stelt de Programmaraad Zuid-Holland Zuid, het adviserende orgaan. Door de nieuwe zender verschuift de volgorde van zenders in het nieuwe advies. Discovery Channel zakt naar plaats 16. Als gevolg daarvan schuiven RTL4, Jetix/Veronica, BBC 1, SBS 6, Net5, RTL7, RTL5 en MTV allen één plaats op. Aan het eind van de reeks neemt TRT International de plek van Arte in op plaats 31. Arte is niet langer beschikbaar voor analoge doorgifte.

De gemeenten Graafstroom en Liesveld (die een gering zenderaanbod hebben) krijgen op plaats twintig de protestants-christelijke zender Family 7 toegevoegd. Gezien de levensbeschouwelijke instelling van een aanzienlijk aantal ingezetenen van Graafstroom/Liesveld acht de programmaraad genoemde zender voor de desbetreffende regio van betekenis.

In het radioadvies wordt Efteling radio als nieuwe zender geadviseerd. Deze nieuwe kinderzender is opgenomen vanwege de pluriformiteit in het radio-aanbod. Concertzender maakt plaats voor deze nieuwe zender. UPC Nederland voert doorgaans begin juli de aanpassingen die uit het advies volgen door op het netwerk.

Programmaraad Zuid-Holland Zuid adviseert voor Barendrecht, Binnenmaas, Cromstrijen, Dordrecht, Graafstroom, Hardinxveld-Giessendam, Korendijk, Leerdam, Liesveld, Nederlek, Nieuw-Lekkerland, Oud-Beijerland, Ridderkerk, Papendrecht, Sliedrecht, Strijen, Zederik en Zwijndrecht.

advertentie
advertentie