Basketbalsters: progressie ondanks verlies

14 februari 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Het goede spel van vorige week tegen Jumpers gaf de dames van River Trotters vertrouwen voor de wedstrijd tegen de andere koploper van de competitie, Grasshoppers. De Hardinxveldse formatie beet flink van zich af in het treffen, maar voldoende voor de zege was dit niet: 63-80.

River Trotters startte het eerste kwart met een man to man verdediging en de Rabobank-dames dwongen hun tegenstanders tot geforceerde schoten. Met Lenneke Bouwmeester en Marjan Bongers als een blok onder het bord waren de eerste rebounds een prooi voor de Hardinxveldse dames. Aanvallend zat het tempo er direct in, maar dit kwam het spelbeeld niet ten goede. In de laatste paar minuten wist Grasshoppers door pressie en breaks toch een voorsprong op te bouwen. Het eerste kwart eindigde zo in 12-20.

Het tweede kwart kwam River Trotters in haar spel. Door vier driepunters van Lena Papilaja moest Grasshoppers hoger gaan verdedigen waardoor ruimte ontstond voor de scores van Rianne Viveen en Marjan Bongers. Een verrassende 35-31 ruststand was het gevolg.

In het derde kwart liep Grasshoppers door een full court press volledig over de Rabobank dames heen. De dames van River Trotters werkten bijzonder hard, maar konden het tempo niet meer volgen. Het derde kwart eindigde in 7-26. Tussenstand 42-57.

In het vierde kwart pakte River Trotters het goede spel weer op, zonder dat het gat nu overigens echt verkleind werd. Grasshoppers was daarvoor simpelweg te sterk. Eindstand 63-80.