'Op eigen kracht verder'

14 februari 2010 om 00:00 Nieuws

Naam: Kim Putters.

Geboren: 22 september 1973.

Gezin: Woont alleen.

Hobby: Scouting, reizen en zwemmen.

Beroep: Hoogleraar Bestuurskunde op het terrein van de Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, Lid van de Eerste Kamer voor de PvdA.

Politiek in de PvdA sinds eind jaren 90 en vanaf 2002 gemeenteraadslid voor de PvdA. Verder onder meer bestuurslid bij Scouting Nederland en actief bij Syndion (gehandicaptenzorg).

H'VELD-G'DAM – ,,Gemeenteraadslid zijn is één van de mooiste dingen die je kunt doen omdat je weet voor wie je het doet. Je kent de mensen, je kent de straten, je kent je gemeente. Soms vragen ze in Den Haag wat ik nu eigenlijk moet in Hardinxveld-Giessendam. Ja, dan moet ik een beetje lachen. Weet je, ik voel me hier thuis. Ik heb nooit ergens anders gewoond en willen wonen. Ik kom door het hele land heen, maar ik vind het altijd fijn om weer thuis te komen. Het is voor mij niet alleen dat ik politiek heel erg leuk vind, maar ik heb ook gevoel bij het dorp”, zegt Kim Putters, fractievoorzitter van de PvdA en geboren en getogen in Hardinxveld-Giessendam.

Door Wil Sommeijer

Zijn liefde voor Hardinxveld-Giessendam is de reden dat hij een vurig pleitbezorger is van het zelfstandig blijven van Hardinxveld-Giessendam. ,,Ik heb als fractievoorzitter de afgelopen vier jaar de meeste tijd besteed aan het vinden van een nieuwe burgemeester én zorgen dat we niet geherindeeld worden. En dat ging samen. De reden dat we meer dan twee jaar met een waarnemer hebben gezeten, had alles te maken met wat moet de toekomst van onze gemeente worden. Ik vind dat we voor een zelfstandige gemeente moeten gaan. Ik vind wel dat we er voor moeten zorgen dat we hier in de regio een aantal dingen beter met elkaar doen. En dat gaat niet goed vind ik. Het valt een beetje uit elkaar. Sliedrecht zit richting de Drechtsteden, de tandem met Gorinchem is in feite mislukt, in de Waard proberen de gemeenten nu ook iets met elkaar en het is nog maar de vraag of dat zal lukken. En wij zitten nu een beetje zo van, wat doen wij? Als er iets de komende jaren gaat spelen is het wel de visie daarop. Als PvdA hebben wij de afgelopen vier jaar steeds bij de algemene beschouwingen gezegd dat als we bepaalde afdelingen in ons gemeentehuis niet professioneel genoeg kunnen bemensen, en we daar het geld niet meer voor hebben, we die ook kunnen onderbrengen bij Gorinchem of Sliedrecht. Dan kopen we betere voorzieningen in. Daar moeten we met elkaar heel serieus over nadenken, meer dan tot nu toe het geval is. We zitten met elkaar in de regio om de tafel, dan verschijnt er weer een beleidsnota die uiteindelijk weer door een gemeenteraad wordt tegengehouden en gebeurt er weer niks. We moeten dus wel eens iets doen. En dat is ook een opdracht aan de burgemeester. Ik vind dat zij zich in een jaar tijd op een enthousiaste manier overal heeft laten zien en ingewerkt. Maar ik vind dat er meer werk van die regio gemaakt moet worden. Wij willen voor zelfstandigheid gaan en met die boodschap willen de burgemeester de regio insturen. Ik denk dat burgemeester Wiebosch ons dorp op de kaart kan zetten.”

De vraag of Hardinxveld zelfstandig kan blijven prijkt de komende vier jaar hoog op de PvdA agenda. ,,En de provincie kijkt mee en blijft meekijken of we dit wel kunnen. Als wij niet laten zien dat we het kunnen, in samenwerking met anderen, dan denk ik dat onze zelfstandigheid echt op het spel staat. Ik denk dat het de komende vier jaar erop of eronder is, sterker, ik denk dat de volgende raadsverkiezingen daarover zullen gaan. Ik ga voor een zelfstandige gemeente met duidelijke afspraken met de regio, die duidelijke afspraken zijn er nu niet. Er moet dus een college komen wat én financieel solide de boel gaat runnen, maar ook een visie heeft op hoe we al onze voorzieningen met de regio goed gaan regelen. Voor de PvdA betekent dat steviger inzetten op werkgelegenheid, goede ouderenzorg en onderwijs, betaalbare woningen en meer mogelijkheden voor sport en plezier.”

advertentie
advertentie