Yelka en Marije stelen de show tijdens thuiswedstrijd ZVH

15 februari 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Kou of geen kou, de zwemsport is niet te stoppen. Zo ook niet tijdens de thuiswedstrijd van ZVH afgelopen zaterdag. In zwembad ‘De Duikelaar’ aan de Sluisweg ging ZVH de strijd aan met bekende verenigingen uit de regio: SVO uit Groot-Ammers, DWF uit Sliedrecht en RSW uit Rotterdam.

Om te beginnen noemen we Yelka Vonk, de nieuwste aanwinst van de wedstrijdploeg. Haar resultaten in de wedstrijd waren super. Op de 50m schoolslag ging ze als een speer. Met een nieuw persoonlijk record van 49.96 op de klokken zwom ze naar een zilveren medaille. En op de 25m vrije slag wist ze het brons te behalen in 18.64. We blijven in de categorie jonge zwemmers en zwemsters want ook Petra Vis en Kevin Groenendijk zwommen een hele goede wedstrijd. Petra wist namelijk tweemaal het hoogste eremetaal te behalen. Haar 50m schoolslag ging in 44.40 en haar 50m vlinderslag ging in 40.66. Ook Kevin zwom deze twee disciplines afgelopen zaterdag. Zijn succes was het behalen van twee zilveren medailles op deze sprintnummers. De tijden waren repsectievelijk 48.88 (schoolslag) en 46.26 (vlinderslag). Op beide afstanden was dit een nieuw persoonlijk record.

Veel medailles werden tijdens deze wedstrijd behaald op de sprintnummers, zo ook bij Soraya Schmidt en Jarka Kortleve. Soraya ging van start op de 50m vlinderslag. Soepel tikte ze aan in 36.31 en behaalde ze daarmee het zilver. Jarka zwom daarentegen het sprintnummer van de rugslag. Haar spurt van 50m bleek goed te zijn voor een derde plaats in het klassement. Jaco Huisman bewees ook maar weer eens wat hij waard is voor ZVH. Met twee puike races kon hij tweemaal een zilveren medaille ophalen. Zijn 50m vlinderslag ging in 35.62, een PR. Zijn 200m wisselslag ging in 2.49.86, een gigantisch PR. Roy Groenendijk zwom ook heel hard. Zijn 100m vrije slag gaat de boeken in met een tijd van 1.11.23, met een notitie dat dit een persoonlijk record is en het een tweede plaats betekent in het klassement. Dezelfde tijd zwom Glenn van Driel ook op de 100m vrije slag, volgorde van binnenkomst bepaalde echter dat dit hem een derde plaats oplevert. Op de 50m rugslag echter lukte het wel, hier behaalde Glenn het zilver in een tijd van 36.08. Laura Donk leefde al een beetje toe naar het goud van Sven Kramer later op die zaterdag. Dit was te zien aan haar races op de 100m schoolslag en 100m wisselslag. Ze behaalde tweemaal het goud in tijden van respectievelijk 1.29.56 en 1.15.85. Voor Linda Buijk stonden twee nummers op het programma. De 50m vrije slag, een echt sprintnummer, was goed voor een gouden medaille. De 100m rugslag ging in 1.16.51 en betekende zilver. Marije van Genderen maakte goed gebruik van haar kans om drie keer individueel aan de start te mogen verschijnen. De 50m vrije slag zwom zij in 31.57: brons. De 100m schoolslag zwom zij in 1.30.53: zilver. De 100m wisselslag zwom zij in 1.19.15: nogmaals zilver.

De volgende wedstrijd voor ZVH is op zaterdag 6 maart in ‘s Gravendeel. Voor meer informatie: www.zvhardinxveld.nl.