Canticum Amicorum zingt van a tot z

16 februari 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Canticum Amicorum, dat in 2001 is opgericht, is een christelijk vocaal ensemble en bestaat uit ruim 25 enthousiaste zangers uit de wijde omtrek van de Alblasserwaard. Het koor repeteert in de Gereformeerde Kerk van Hardinxveld-Giessendam. Zaterdag 27 februari geeft Canticum Amicorum een lunchpauzeconcert in de kerk aan de Stationsstraat. Ze zingen werken van Mendelssohn, Brahms, Liszt en Rheinberger. Het concert begint om 13.00 uur. De toegang is gratis. Een collecte wordt gehouden om de onkosten te bestrijden. Op 6 maart wordt dit concert in uitgebreidere vorm herhaald in de Hervormde Kerk van Ameide. Er worden dan ook werken van andere componisten gezongen worden.

Onder de vakbekwame leiding van Patrick van der Linden studeren de koorleden tweemaal per drie weken op vrijdagavond intensief aan het repertoire. Ze streven naar een hoog niveau van musiceren met elkaar. Een belangrijk onderdeel van de repetities bestaat daarom ook uit stemvorming en koorscholing. Veel koorleden volgen ook individuele zanglessen.

Ze zingen klassieke muziek vanaf de Middeleeuwen tot hedendaagse muziek. Enkele muzikale hoogtepunten in het bestaan als kamerkoor zijn de uitvoeringen van de Johannes Passion en het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach, Olivet to Calvary van J.H. Maunder, maar ook Le Roi David van A. Honegger en Ein Deutsches Requiem van J. Brahms.

Ze zingen ook graag kortere werken of motetten van bijvoorbeeld Buxtehude, Telemann, Beethoven, Purcell, Byrd en Elgar. In 2004 is de CD ‘Proloog’ opgenomen en gepresenteerd. Op deze cd wordt muziek van componisten van vaderlandse bodem aangeboden.

Voor verdere informatie: www.canticumamicorum.nl

advertentie
advertentie