Nieuwe voorzitter Rivierenland Fonds

16 februari 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Het Rivierenland Fonds krijgt een nieuwe voorzitter. J.H. van Hoorn, die de voorzittershamer gedurende tien jaar met grote toewijding hanteerde, heeft de wens te kennen gegeven deze functie neer te leggen. ,,Na tien jaar is het tijd voor een opvolger“, zegt hij. Het bestuur respecteert deze beslissing. Mr. A.Z. Snoek, notaris in Gorinchem, neemt het voorzitterschap van het fonds op zich.

Snoek is, evenals Van Hoorn, goed bekend met de stad Gorinchem en de streek. De stichting Rivierenland Fonds heeft als belangrijkste taak het ondersteunen van initiatieven, die de samenleving op lokaal en regionaal niveau versterken op het gebied van educatie, kunst en cultuur, gezondheid en zorg, sport en recreatie en natuur en milieu.

Belangrijke evenementen, zoals het Timmerdorp, de Zomerfeesten en het Jazzfestival in Gorinchem, worden al jarenlang door het fonds ondersteund. Het fonds komt van oorsprong voort uit de voormalige (bonds)spaarbanken. De beschikbare gelden worden verdeeld onder initiatieven in Gorinchem, Leerdam, Geldermalsen, Schoonhoven, Arkel, Hardinxveld-Giessendam en Meerkerk. Voor meer informatie over de historie van het Fonds, de bestuurssamenstelling en de werkwijze, kijk op www.rivierenlandfonds.nl. De overdracht van het voorzitterschap vindt plaats op 1 juni 2010.

advertentie
advertentie