'Vrouwen Positief Groep' en Assertiviteitstraining

16 februari 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De afdeling Algemeen Maatschappelijk Werk van Rivas Zorggroep start dit voorjaar bij voldoende aanmeldingen verschillende trainingen en cursussen. Deze zijn bestemd voor inwoners van de gemeenten Giessenlanden, Hardinxveld-Giessendam en Gorinchem. Het gaat om trainingen als Vrouwen positief groep, assertiviteitstraining en een gespreks- en trainingsgroep voor geestelijk en/ of lichamelijk mishandelde vrouwen.

De Vrouwen Positief Groep start dinsdag 2 maart van 9.00 tot 11.00 uur in Gorinchem. Deze training is bedoeld voor vrouwen die te kampen hebben met spanningsklachten en/ of te weinig regie over hun leven hebben. Doel van de training is om het zelfvertrouwen te vergroten. Ervaring leert dat vrouwen na de training beter opkomen voor zichzelf en positiever denken over zichzelf. In de tien bijeenkomsten praten de vrouwen met elkaar onder leiding van twee vrouwelijke maatschappelijk werkers.

Tevens start dindsdag 16 maart een assertiviteitstraining voor mensen van 25 jaar en ouder. De training wordt gedurende tien weken gegeven in Gorinchem, op dinsdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur.

De assertiviteitstraining is bedoeld voor mensen die verlegen en/ of onzeker zijn, moeite hebben met het geven van hun mening of gevoelens van verdriet of boosheid opsparen. De moeilijkheden die mensen hierdoor ervaren kunnen van grote invloed zijn op hun leven. Tijdens de training praten de deelnemers hierover en worden oefeningen gedaan. ,,Op deze wijze leert men grenzen te stellen en om te gaan met kritiek, waardoor het zelfvertrouwen en het zelfrespect kunnen groeien", stelt Yvonne van ‘t Erve, maatschappelijk werker bij Rivas Zorggroep.

Rivas Zorggroep is van plan om bij voldoende aanmeldingen een gespreks- en trainingsgroep voor vrouwen die geestelijk en/of lichamelijk mishandeld zijn of worden te starten. Huiselijk geweld komt voor in een op de vier gezinnen en komt voor in alle families, leeftijdsgroepen, culturen, plaatsen en wijken. De training is erop gericht herhaling van huiselijk geweld te voorkomen en te stoppen, een aanzet te geven om de mishandeling te verwerken en de assertiviteit van de deelnemers te verbeteren. Vrouwen die in het verleden te maken hebben gehad met een vorm van (langdurige) mishandeling of die zich nu nog in een dergelijke situatie bevinden, kunnen zich aanmelden voor deze training.

Aanmelden voor deze trainingen kan bij de afdeling Algemeen Maatschappelijk Werk van Rivas Zorggroep, dagelijks tussen 8.30 en 17.00 uur, bereikbaar via 0183-643571. Alle trainingen starten bij voldoende deelname en er zijn geen kosten aan verbonden. Alle groepen worden begeleid door twee maatschappelijk werkers.

advertentie
advertentie