IHC Metalix ISO 9001 gecertificeerd

18 februari 2010 om 00:00 Nieuws

KINDERDIJK - IHC Metalix bv, onderdeel van de IHC Merwede, heeft het zogenaamde NEN-EN-ISO 9001:2008 certificaat behaald.

De overhandiging vond afgelopen week plaats door Freek Blanke van Det Norske Veritas (DNV) aan de directie en het voltallige Metalix-ISO-team.IHC Metalix is een van de meest ervaren toeleveranciers van werkvoorbereidingsdiensten en logistiek voor constructiepakketten voor de scheepsbouw, offshore, scheepsreparatie en zware constructie-industrie. De betrouwbaarheid, flexibiliteit en innovatie voor zowel medewerkers als klanten zijn essentiële onderdelen van haar bedrijfsproces. IHC Metalix heeft zich in de laatste jaren ontwikkeld van een projectgestuurde naar een procesgestuurde organisatie. De daarvoor speciaal ontwikkelde organisatiestructuur en ondersteunende software dienen als basis voor het nieuwe kwaliteitsmanagementsysteem. De directie van IHC Metalix beschouwt dit systeem als een nuttig instrument om de ingeslagen weg naar verdere professionalisering en internationalisering te optimaliseren.

Om het draagvlak en inzicht bij medewerkers te vergroten zijn de leidinggevenden van iedere afdeling in het ISO-projectteam opgenomen. Met veel enthousiasme hebben zij binnen enkele maanden een geheel digitaal handboek opgezet, waardoor procedures eenvoudig en snel voor een ieder inzichtelijk zijn.

,,De medewerkers van IHC Metalix zijn trots op het behalen van het ISO-certificaat”, aldus de directeur van IHC Metalix, Roel de Graaf. ,,NEN-EN-ISO 9001:2008 weerspiegelt de continue optimalisatie van processen en kwaliteitscontrole. Het is een teamprestatie die door de gehele organisatie gedragen wordt.”

advertentie
advertentie