Nieuwe gezichten bij de ChristenUnie

19 februari 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Anita IJzerman en Cor van Vliet hopen na de verkiezingen hun politieke entree te maken in de gemeenteraad van Hardinxveld-Giessendam. De twee kandidaten staan op de plaatsen vier en vijf op de lijst van de ChristenUnie. De partij, nu met vier zetels in de gemeenteraad, hoopt opnieuw met Cor de Jong (nummer drie van de lijst) als wethouder aan het college te kunnen deelnemen.

Anita IJzerman (44) draait inmiddels een jaar of drie mee in de steunfractie van de ChristenUnie. ,,Het is boeiend om mee te mogen denken over zaken die ons als burgers direct raken. Ik voel me heel betrokken bij ons dorp. Ik ben geboren in Boven-Hardinxveld, opgegroeid in Beneden-Hardinxveld en woon nu in Giessendam”, aldus IJzerman, die benadrukt het belangrijk te vinden dat de gemeente dienstbaar is aan de burger. Dit uit zich in onder meer heldere communicatie en informatievoorziening, zodat iedere burger weet wat voor hem of haar van belang is. ,,We willen allemaal dat Hardinxveld-Giessendam een veilige en prettige plaats blijft om te wonen. Een aandachtspunt is dat de overheid eraan meewerkt en zo mogelijk bevordert dat vrijwilligers op allerlei gebied hun onmisbare werk kunnen en willen blijven doen. Als christenen willen we dat overheid en burger samenwerken in het omzien naar mensen die het niet gemakkelijk hebben in onze samenleving.” IJzerman doceert – naast het draaiend houden van een huishouden – parttime aan het Lyceum Oudehoven in Gorinchem en is van mening dat het belangrijk is dat Hardinxveld-Giessendam een zelfstandige en financieel gezonde gemeente blijft. ,,Hierin hebben we het economische tij niet mee, zodat moeilijke keuzes niet te vermijden zijn.”

Cor van Vliet (27) is in het dagelijks leven als adviseur werkzaam voor de deelgemeente Prins Alexander in Rotterdam en heeft als belangrijkste taak het dagelijks bestuur te adviseren op financieel terrein. ,,Ik ben al van jongs af aan geïnteresseerd in de politiek. Tijdens mijn studie maakte ik voor het eerst kennis met de plaatselijke politiek in de jeugdgemeenteraad. Ik heb met veel plezier samen met andere jongeren mogen nadenken over wat de jeugd voor ogen stond in ons dorp.” Tijdens zijn studie liep hij stage bij de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie en maakte het hart van de partij van dichtbij mee in de aanloop naar de verkiezingswinst in de Tweede Kamer. ,,Ik heb mij kandidaat gesteld voor de gemeenteraad, omdat ik het belangrijk vind dat de gemeenteraad een goede afspiegeling vormt van de gemeenschap, met mannen, vrouwen, jonge en oudere raadsleden.” Voor Van Vliet is van groot belang dat besluiten in alle openheid genomen worden, waarbij alle argumenten op tafel komen. ,,Mensen kunnen van mij een luisterend oor verwachten wanneer ze tegen problemen oplopen. Ik zal dan proberen de kwestie op een afgewogen manier onder de aandacht te brengen.” De heldere stellingname als christelijke partij bracht hem ertoe lid te worden van de ChristenUnie. ,,In deze stellingname springt het oog voor de medemens er voor mij uit. In de ervaringen die ik tot nu toe in de partij heb opgedaan is voor mij gebleken dat het niet enkel stellingname is, maar ook oprecht bewogen zijn met de medemens.”

Meer informatie over de ChristenUnie en de kandidaten is te vinden op www.kieschristenunie.nl, de verkiezingswebsite van de ChristenUnie in Hardinxveld-Giessendam.

advertentie
advertentie