Let op in het verkeer

23 februari 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Praktijkschool De Noordhoek aan de Hoefslag en het Wellantcollege aan de IJsbaan hebben vorige week getracht de bewustwording van het verkeersgedrag en fietsvaardigheden te vergroten.

Op De Noordhoek kregen leerlingen een spiegel voorgehouden door het verkeerscabaret Zeven Sloten met aansluitend een paneldiscussie met ‘verkeersexperts’. Het doel van dit cabaret is leerlingen bewust te maken van een aantal risicovolle gedragingen in het verkeer en aanzetten tot nadenken over de eigen houding en gedrag. Onderwerpen als alcohol, drugs, dode hoek in het verkeer kwamen aan de orde. Directeur Cees Nugteren van de Noordhoek was enthousiast over het cabaret en zou een dergelijke vorm van verkeerseducatie vaker binnen zijn school willen inzetten.

Sportdocent Bert Vreeswijk was op het Wellantcollege Gorinchem de organisator van de verkeersdag. Tussen 10.30 uur en 14.30 uur kregen leerlingen verkeerscabaret, voortgezet fietsvaardig op het schoolplein en het maken plus uitvoeren van een verkeersrap voorgeschoteld. De uitvoerders van de verschillende verkeersactiviteiten waren meer dan welkom op de school. In navolging van de Noordhoek wil ook het Wellantcollege een structureel vervolg geven aan verkeersactiviteiten.

De genoemde nieuwe verkeersactiviteiten vallen onder het educatieprogramma Totally Traffic in Zuid-Holland: www.totallytraffic.nl. De verkeersactiviteiten in de regio worden voor het middelbaar onderwijs gestimuleerd en gecoördineerd vanuit de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (kortweg RPV).

advertentie
advertentie