Fase twee van De Wilgenzoom gaat van start

23 februari 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM – Voor mensen die comfortabel willen wonen in de directe omgeving van het prachtige riviertje de Giessen is woningbouwproject De Wilgenzoom een prima optie. Nadat twee jaar geleden fase één werd opgestart met luxe woningen en appartementen is nu de beurt aan het eerste deel van fase twee met unieke kansen voor starters en doorstromers. Zaterdag 13 maart gaan de 31 rijwoningen in de verkoop. ,,Hierop is de onlangs aangekondigde subsidieregeling van het Ministerie van VROM van toepassing. Dit zorgt ervoor dat wij de woningen tegen aantrekkelijke prijzen kunnen aanbieden”, aldus projectmanager René Kleian van BM Projectontwikkeling.

Door Ria Scholten

,,De woningen worden gesitueerd aan de Troelstrastraat en de nog in te richten Klompéstraat. Met de sloop van de bestaande bebouwing is al een begin gemaakt. Het is de bedoeling dat de eerste paal vóór 1 juli van dit jaar wordt geslagen”, aldus Kleian. ,,De woningen aan de Troelstrastraat zijn ontworpen door CFC Architecten, terwijl de huizen aan de Klompéstraat worden gebouwd naar een ontwerp van Trovis Architecten. Doordat in fase één ook een aantal woningen ontworpen is door KOW Architecten kenmerkt De Wilgenzoom zich door een grote diversiteit aan woningen. Er zijn maar liefst twaalf verschillende woningtypes die voor verschillende doelgroepen bestemd zijn. Tegelijk met de realisatie van het project wordt de Troelstrastraat opnieuw ingericht met voldoende parkeervoorzieningen. Binnen het plan wordt tevens een speelterreintje gerealiseerd.”

Wie de fraaie folder doorbladert ontdekt al snel dat de woningen een aantrekkelijke en zeker niet-alledaagse uitstraling hebben. ,,Kopers kunnen rekenen op voldoende bouwbegeleiding en krijgen voldoende ruimte om hun individuele woonwensen te realiseren”, verklaart de projectmanager. ,,We garanderen hen een stukje zekerheid in de vorm van de Woningborg Garantie, die in de plaats is gekomen van de GIW Garantie. Daarnaast zijn wij in het bezit van het Certificaat Klantgericht Bouwen wat inhoudt dat de kwaliteit van de door ons opgeleverde woningen uitstekend is.”

,,Zaterdag 13 maart houden we van 11.00 tot 13.00 uur een verkoopmanifestatie op de bouwlocatie waar belangstellenden zich kunnen laten informeren over de woningen voor starters en doorstromers. Een map met uitgebreide documentatie is beschikbaar en ik durf te stellen dat de prijsstelling van de woningen verrassend zal zijn. De Rabobank is eveneens aanwezig en biedt kopers een speciaal op De Wilgenzoom afgestemde financiering. In fase één is nog een aantal woningen beschikbaar, waaronder luxe driekamer huurappartementen en vrijstaande koopwoningen met uitzicht op de Giessen. Het woningbouwproject wordt gerealiseerd in de directe omgeving van het centrum en op korte afstand van scholen en andere voorzieningen.” Zie ook de website: www.dewilgenzoom.nl.

Foto-onderschrift: Projectmanager René Kleian is geregeld op de bouwplaats te vinden.

advertentie
advertentie