Fraaie aquarelexpositie in de Ducdalf

24 februari 2010 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM – Oefening baart kunst, aquarelkunst in dit geval. Dat tonen de leden van de aquarelgroep in de Ducdalf met een fraaie expositie in de Ducdalf.

Deze leden beoefenen al vele jaren enthousiast hun hobby op de vrijdagochtend in locatie de Ducdalf van de SKEW. De groep staat onder leiding van Wenneke Boogaard. De expositie biedt een gevarieerd overzicht van de mogelijkheden en onderwerpen van het aquarelleren. Zo zijn er (sneeuw)landschappen, bloemen, stillevens en een goed gelijkend portret van prinses Máxima.

,,De te schilderen onderwerpen worden op verschillende manieren bij elkaar gezocht”, vertelt Wenneke. ,,Er wordt bijvoorbeeld een opstelling van een stilleven in het lokaal gemaakt. Dat kan de leiding doen, maar ook één van de leden kan zo’n opstelling maken. Natuurlijk kan een ieder ook zelf een onderwerp bedenken of men kiest voor een gezamenlijk onderwerp en zoekt dan iets uit, bijvoorbeeld uit foto’s of afbeeldingen van bestaande aquarellen uit boeken.”

Elke hobby aquarellist heeft een eigen stijl en manier van schilderen. ,,Zo werkt de één nauwkeurig en gedetailleerd, terwijl de ander de moeilijk te besturen nat-in-nat techniek beoefent. Door die verscheidenheid aan interesses en manieren van schilderen wordt niet alleen traditioneel geaquarelleerd, maar ook gebruik van gemengde technieken en andere media, zoals dekkende acrylverf als lichtplek op een aquarel wordt toegepast. En dat is heel erg leuk. Overigens staat het iedere aquarellist vrij om dit te doen. Het streven is om alle aspecten van het aquarelleren op een leuke en creatieve manier tot uiting te brengen.”

En daar zijn de exposanten zeer wel in geslaagd. Het is alleszins de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen bij de geëxposeerde aquarellen. De Ducdalf is te vinden aan de Scheldestraat 1 in Hardinxveld-Giessendam.

advertentie
advertentie