Alzheimer café in Gorinchem

24 februari 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM – Niet praten over, maar praten mét mensen met dementie: waar praat je dan over, hoe gaat dat dan? Zovelen denken aan deze patiënten als hoogbejaarden, vegeterend in een verpleeghuis. Zij vormen maar een gedeelte van de dertig proent die niet meer thuis woont. De zeventig procent die thuis woont, is (nog) niet verpleegbehoevend, wordt begeleid, verzorgd of zelfs verpleegd door partner, buren, kinderen, vaak in samenwerking met thuiszorg. Het taboe op dementie maakt hen nog al te vaak onzichtbaar. De Alzheimer Afdeling Dordrecht en omstreken, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden en Zorggroep Rivas verzorgen dinsdagavond 9 maart een ontmoetingsavond waarbij dit thema wordt behandeld. De bijeenkomst wordt gehouden in verpleeghuis Het Gasthuis aan de Banneweg, op het terrein van het Beatrixziekenhuis. De zaal gaat open om 19.00 uur, het programma duurt van 19.30 tot circa 21.30 uur.

De maandelijkse bijeenkomsten in het Alzheimer Café hebben tot doel een ieder te informeren over vormen van dementie, de gevolgen voor patiënt en familie en om taboes te doorbreken. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Vooraf en na afloop is er volop gelegenheid om met lotgenoten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen.

De informatiestand van Alzheimer Nederland is op elke bijeenkomst aanwezig met folders, brochures en het verkrijgen van mondelinge informatie.

De toegang is gratis, voor consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd.

Bel voor vragen over dementie de Alzheimer-telefoon 030-6567511 of raadpleeg de website www.alzheimer-nederland.nl.

advertentie
advertentie