Waterschap dicht ‘gaten’ in dijk Gorinchem, Nijmegen en Hedel

25 februari 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Waterschap Rivierenland oefent begin maart op drie plaatsen in het rivierengebied het sluiten van coupures in de rivierdijken. Coupures zijn doorgangen voor verkeer en voetgangers in waterkeringen, zoals dijken en kades. Bij hoogwater sluit het waterschap deze ‘gaten’ in dijken en kades, zodat het gebied erachter goed beschermd is tegen het rivierwater.

Om goed voorbereid te zijn op hoogwatersituaties oefent het waterschap jaarlijks de sluiting van een aantal van de in totaal 52 coupures in het rivierengebied. Iedere coupure komt eens in de vijf jaar aan de beurt. Tijdens de oefening wordt gekeken of de procedures goed verlopen of het materieel in orde is en hoe de samenwerking met gemeenten en met aannemers verloopt.

Maandag 8 maart oefent het waterschap het sluiten van de coupure Poterne aan de Oostwal in Gorinchem. De oefening begint om 9.00 uur is omstreeks 10.00 uurn afgelopen. De coupure is dan niet toegankelijk voor voetgangers.

Eveneens op maandag 8 maart oefent het waterschap het sluiten van de coupure aan de haven in Hedel. De oefening begint om 9.00 uur en is omstreeks 10.00 uur afgelopen. Tijdens de oefening wordt het verkeer voor de zandhandel aan de haven door het dorp Hedel geleid.

Donderdag 4 maart tussen 08.00 uur en 16.00 uur oefent het waterschap het sluiten van vijf coupures in Nijmegen. De coupures bevinden zich bij de Lage Markt, de Grotestraat, de Ubbergseweg, bij het Hollandsch-Duitsch Gemaal en bij de Dijkgraaf van Wijckweg. De overlast voor het verkeer is gering. Voor zover er verkeer door de coupures gaat, zal de gemeente Nijmegen omleidingsroutes aangeven. Informatie hierover staat op de websites van de gemeente Nijmegen en van de gemeente Ubbergen.

advertentie
advertentie