'Tweede uitgebreide verkeerscontrole een succes'

26 februari 2010 om 00:00 Nieuws

MEERKERK - De politie heeft donderdagavond- en nacht op de A27 ter hoogte van Meerkerk voor de tweede keer in twee maanden een uitgebreide verkeerscontrole gehouden.

In totaal werden 5000 voertuigen gecontroleerd door middel van kentekenregistratie. Bij het doorzoeken van de voertuigen werden drie slag- en steekwapens gevonden en direct een transactie opgelegd van 250 euro waaraan de betrokkenen voldeden. Vanwege een openstaande belastingschuld wilden twee mannen van 20 en 22 jaar uit Roosendaal zich aan de controle onttrekken door weg te rijden. Tijdens de vlucht wilden zij inrijden op een aantal opsporingsambtenaren. Hierbij raakte niemand gewond. Beiden werden gevolgd waarna zij hun auto stilzetten en er te voet vandoor wilden gaan. In de jas van één van de verdachten werd een blok met vermoedelijk hasj aangetroffen. Het voertuig van de mannen bleek eveneens onverzekerd.

Daarnaast werd het voertuig van twee Bulgaren gecontroleerd waarbij inbrekerswerktuig werd aangetroffen. Na overleg met het OM konden zij hun weg vervolgen na de betaling van een transactie van 66 euro. Enkele automobilisten werden bekeurd vanwege technische gebreken aan hun auto. 470 bestuurders reden te hard waarbij de hoogst gemeten snelheid 182 kilometer per uur betrof waar 120 kilometer per uur is toegestaan. Het Verkeershandhavingsteam liet 160 bestuurders blazen, één van hen had teveel gedronken (550 ug/l). De belastingdienst constateerde een totaalbedrag van 90.000 euro aan openstaande belastingschuld bij in totaal 157 bestuurders. 7.000 euro van deze belastingschuld werd direct betaald om beslaglegging te voorkomen. 21 personenauto's werden (tijdelijk) in beslag genomen totdat de belastingschuld werd voldaan, twee bestuurders moesten definitief afstand doen van hun auto. De douane die aanwezig was met een drugshond trof niets verdachts aan. Ditzelfde gold voor de Koninklijke Marechaussee die twintig documenten controleerde.

De coördinatie van deze avond en nacht lag in handen van de politie Zuid-Holland-Zuid. Daarnaast maakten het KLPD, Koninklijk Marechaussee, Belastingdienst, Douane en de parketpolitie onderdeel uit van de controle. Weggebruikers werden onder andere gecontroleerd op snelheid, alcoholgebruik, wanbetalingen en het in bezit zijn van juiste en geldige identiteitsgegevens. In totaal namen 70 opsporingsambtenaren deel aan de controle.

Door op deze wijze de krachten te bundelen konden de automobilisten op snelle en adequate wijze worden gecontroleerd en werden zoveel mogelijk personen opgespoord die zich bezig hielden met zaken die een aantasting zijn of kunnen worden voor de veiligheid en openbare orde in de samenleving.

Daarnaast werd repressief opgetreden door middel van lik op stuk bij geconstateerde overtredingen dan wel misdrijven. Om 4.00 uur werd de controle afgerond. De samenwerkende partijen zijn tevreden met het succesvolle resultaat.

advertentie
advertentie