Workshop handmassage

26 februari 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In de meeste beroepen zijn de handen voortdurend in de weer. Denk maar eens aan mensen die veel met computers werken, maar ook voor verpleegkundigen, verzorgenden en vele andere professionals zijn de handen het belangrijkste gereedschap. En gereedschap vraagt goed onderhoud. Handmassages geven een stukje ontspanning en maken emoties los.

In de workshop Handmassage leren de deelnemers een ontspannende massage te geven aan de onderarm, pols, hand en vingers. Er wordt gebruik gemaakt van rekken, strekken, knedingen, strijkingen en drukpunten. In de hand zitten vele reflexpunten en door het masseren van de hand is het effect van de massage in het hele lichaam voelbaar. Na de workshop krijgen de deelnemers een handig naslagwerkje mee waarop de stappen nog een keer zijn uitgelegd, zodat ze er thuis lekker mee aan de slag kunnen. De workshop is voor iedereen toegankelijk. Het is een mooie aanvulling als men in de zorg werkt of op andere manier met zorgbehoevenden in aanraking komt.

De eerste workshop vindt plaats in het Managementcentrum naast het Beatrixziekenhuis aan de Banneweg 57 in Gorinchem en wordt gehouden op woensdagmorgen 7 april van 9.30 uur tot 11.30 uur. De kosten bedragen 27,50 euro inclusief naslagwerkje en gebruik van massage-olie. Rivas-pashouders krijgen 20 procent korting.

Deelname is alleen mogelijk na aanmelding. Belangstellenden kunnen voor informatie en aanmelding tijdens kantooruren terecht bij Rivas Extra via Rivas Zorglijn, telefoonnummer 0900-8440 (lokaal tarief) of via www.rivas.nl.

advertentie
advertentie