HKC klaar voor slotfase competitie

28 februari 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Na een rumoerige week heeft HKC een belangrijke overwinning geboekt op mede-titelkandidaat KVZ uit Zutphen. De Hardinxvelders, die tijdens de wedstrijd tegen KVZ gecoacht werden door Mathijs de Boon, lieten duidelijk zien dat ze klaar zijn voor de naderende climax van de competitie: KVZ werd eenvoudig met 22-10 verslagen.

Voorafgaand aan de wedstrijd was duidelijk dat de belangen groot zouden zijn. Zowel HKC als KVZ maakte nog aanspraak op de titel, maar dan moest deze wedstrijd wel gewonnen worden.

HKC begon verdedigend sterk aan de wedstrijd, maar aanvallend stond het vizier nog niet op scherp in de beginfase. Toen Astrid Fijnekam en Niels Deventer echter voor de eerste treffers tekenden kwam HKC beter in het ritme. Gedurende de eerste helft werd de voorsprong langzaam uitgebreid, dit mede door doelpunten van Esther Bot en Sandra de Boon. Op slag van rust zorgde aanvoerder John den Dunnen voor een comfortabele 11-4 ruststand.

Ook in de tweede helft bleef HKC geconcentreerd verdedigen, waardoor KVZ eigenlijk de gehele wedstrijd aanvallend onmachtig bleef. Aanvallend bleef HKC sterk spelen en werd er over veel schijven gecombineerd. Door doelpunten van Menno Bakker, Marlies Bommelje, Niels Deventer en Esther Bot werd de voorsprong verder uitgebreid en kwam de overwinning geen moment in gevaar. Na een uur spelen stond een 22-10 eindstand op het scorebord. HKC kan hierdoor met vertrouwen uitkijken naar de komende twee wedstrijden die van cruciaal belang zullen zijn in de strijd om het kampioenschap.

HKC 2 boekte onder de bezielende leiding van Sabrina Loeve de eerste overwinning van het zaalseizoen door Oranje Wit 2 overtuigend met 20-16 te kloppen. Met name Emiel Deventer was onnavolgbaar voor zijn tegenstander en zorgde er bijna persoonlijk voor dat HKC de punten in eigen huis hield.