Inloopmiddag over autisme

25 maart 2010 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - MEE Alblasserwaard/Vijfheerenlanden houdt in het kader van de Autismeweek een inloopmiddag over autisme op woensdag 7 april, van 14.00 tot 17.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom op het kantoor van MEE aan de Spijksedijk 28G, in Gorinchem.

In de omgang met mensen met een autismestoornis kan men problemen ervaren. Het is lastig om de weg te vinden naar passende hulpverlening. Tijdens de inloopmiddag kunnen geïnteresseerden vrijblijvend binnenlopen op het kantoor van MEE Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. Er zijn consulenten aanwezig die meer kunnen vertellen over autisme. Om 14.30 uur wordt een presentatie gehouden over autisme en de manier waarop MEE ondersteuning biedt aan mensen met een autismestoornis. Tevens worden de hele middag DVD’s vertoond over autisme in al haar verschijningsvormen.

Autisme is een stoornis in de informatieverwerking van de hersenen. Hierdoor hebben mensen met autisme problemen met communicatie, sociale interactie en verbeelding. Autisme is een levenslange, vaak onzichtbare, beperking die invloed heeft op alle levensgebieden in alle levensfasen. Ruim één procent van de Nederlanders kampt met een vorm van autisme.

MEE Alblasserwaard/Vijfheerenlanden is er voor alle mensen met een beperking, ontwikkelingsachterstand, chronische aandoening of autismestoornis, en voor hun omgeving. MEE biedt informatie, advies, bemiddeling en ondersteuning. Dit kan gaan over alle terreinen van het dagelijks leven, van arbeid tot vakantie, van financiële regelingen tot onderwijs.

advertentie
advertentie