Eerste wandeling Vogelwacht

27 maart 2010 om 00:00 Nieuws

REGIO - De Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard (NVWA) start zaterdag 3 april weer met haar maandelijkse wandelingen. Om 14.00 uur start de voorjaarswandeling vanuit het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) nabij het Alblasserbos.

Iedereen is welkom om te aanschouwen hoe de natuur te voorschijn komt, na een lange sneeuwrijke winter. Het zal de wandelaars verbazen, dat de natuur zoveel veerkracht heeft om ieder jaar weer haar ‘taak’ te vervullen. Natuurgids en natuurfotograaf Jan Trapman begeleidt deze wandeling en vertelt alles over de egel die ontwaakt uit haar winterslaap, de baltsende vogels en de eerste voorjaarsbloemen die hun kleuren tonen.

Het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard van de NVWA is gevestigd aan de Matenaweg1 in Papendrecht, aan de rand van het Alblasserbos nabij Wijngaarden. Deelname aan de wandeling is gratis en de wandeling duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. Het SNCA is vanaf 1 april weer geopend van dinsdag tot en met zaterdag, van 10.00 uur tot 17.00 uur. Belangstellenden kunnen het SNCA bereiken via 0184-412618 of de website www.nvwa.nl raadplegen.

advertentie
advertentie