Degradatie OKK '70 bijna een feit

28 maart 2010 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Door een 3-2 nederlaag tegen Schovocomca kunnen de dames van OKK’70 degradatie bijna niet meer voorkomen.

De eerste set ging tot 18-18 gelijk op, maar de thuisploeg profiteerde in de slotfase van het gebrek aan snelheid bij Schovocomca: 25-22.

In de tweede set keken de Hardinxveldse dames al snel tegen een achterstand aan door goede services van de overzijde. OKK was volledig uit het lood geslagen en niets lukte dan ook meer. ,,Je zag aan de speelsters dat ze er niet meer in geloofden”, aldus een van de vaste volgers van de formatie. De set ging met 25-13 verloren. Ook in de derde set kreeg Schovocomca veel ruimte om te scoren en ook dit deel wonnen ze gemakkelijk.

In de vierde set nam OKK ‘70 een kleine voorsprong. Zo bleven de teams weer redelijk gelijk op gaan. Bij OKK werd beter verdedigd, hoewel aanvallen lastig bleef door de lange tegenstandsters. Toch wisten de Hardinxvelders deze set te winnen met 26-24.

Vol enthousiasme begonnen zij aan de vijfde set. Carin van Wijngaarden leidde haar ploeg met ijzersterke services zelfs naar een 9-1 voorsprong. Nu leek het niet meer mis te kunnen gaan, maar niets bleek minder waar. Schovocomca kwam terug en OKK had hier geen antwoord op. Daardoor werd de vijfde set alsnog verloren met 15-12 en lijkt degradatie niet meer te voorkomen voor de Hardinxeldse volleybalsters.