Savita Goedhart plaatst zich voor NK turnen dames

29 maart 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - OKK-lid Savita Goedhart heeft zich tijdens provinciale kampioenschappen in Amsterdam geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap.

De turnster van OKK startte de wedstrijd bij sprong en maakte daar een goede start. Op dit toestel werd ze zelfs vijfde van de 36 turnsters. Ook op de brug liep haar oefening soepel maar was het ook genoeg? Bij het inturnen op balk wilde de sprongetjes niet goed lukken en viel ze steeds van de balk af. Ze wist dit op tijd te corrigeren en in de wedstrijd lukte het wel. goedhart turnde een hele mooie oefening op de balk en zo wist ze zesde te worden op dit onderdeel.

Als laatste toestel de vloer. Vorige keer was Savita daar een onderdeel vergeten en dat kostte haar punten. Ditmaal sloot ze echter goed af. Uiteindelijk bleken haar 47.40 punten zelfs voldoende voor een plaatsje in de landelijke finale van de derde divisie, later dit seizoen.

Onder leiding van trainster Jolanda van Noordenne gaat Goedhart weer hard aan het werk en proberen met moeilijkere onderdelen op het NK meer bonuspunten te verdienen.

advertentie
advertentie