Op zoek naar beste idee voor piano Judith Leysterhof

30 maart 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De piano in verpleeghuis Judith Leysterhof, onderdeel van Rivas Zorggroep, heeft een vrolijke kleur nodig. Mensen met leuke ideeën hiervoor kunnen deze aandragen en uitvoeren. Het muziekinstrument moet zo meer passen bij de huidige inrichting van het huis.

De piano, die een plek krijgt in de centrale hal van Judith Leysterhof, heeft nu een standaard bruine kleur. ,,We willen graag dat het meer bij de huidige inrichting van de Judith Leysterhof past", legt teamleider Nicole Nijhoff uit. ,,De centrale hal heeft nu als thema natuur met mooie blauwe luchten. De piano zorgt voor een schril contrast en dat willen we graag anders."

Kunstenaars die een leuk plan of voorstel hebben, kunnen hiervoor contact opnemen met verpleeghuis Judith Leysterhof. Het voorstel hoeft niet tot in detail uitgewerkt te worden. ,,Dit kan bijvoorbeeld ook aan de hand van andere werken gebeuren", ligt Nijhoff toe. De bedenker van het winnende ontwerp kan de piano beschilderen in de centrale hal van Judith Leysterhof. ,,Daarvoor is voldoende ruimte en het is voor onze bewoners en hun familie ook leuk om te zien."

Hiermee wil Rivas naast een kleurrijke piano ook meer kunst in huis halen voor de bewoners. Dit is een onderdeel van Planetree, de werkwijze van Rivas Zorggroep. Hierbij draait het om mensgerichte zorg waarbij de cliënt voorop staat. Judith Leysterhof heeft hiervoor onlangs de Spirit of Planetree Programma Award Nederland 2010 gewonnen. Het verpleeghuis werd daarvoor beoordeeld op de positieve effecten op cliënten en/of medewerkers, innovatie, overdraagbaarheid en actualiteit.

,,Om de bewoners nog meer kunst en cultuur aan te bieden, zijn we op zoek naar mensen die graag creatieve activiteiten met de bewoners wil ondernemen. Dat kan eenmalig zijn of terugkerend. Voor de bewoners is het leuk om zo creatief bezig te zijn."

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Nicole Nijhoff via 06-21568251 of n.nijhoff@rivas.nl. Voorstellen kunnen tot 1 mei worden ingediend. Judith Leysterhof zorgt natuurlijk voor de materialen die voor de kunstenaar nodig zijn om het winnende ontwerp uit te werken.

advertentie
advertentie