ZVH verovert derde plek in ZRO-D

31 maart 2010 om 00:00 Nieuws

In de laatste wedstrijd behaalde ZVH een voortreffelijk resultaat. De formatie moest alleen ZVH en MNC-2 voor zich dulden. ZV-Vlaardingen, de Lansingh, SVO en de Kempvis moesten het onderspit delven tegen de delegatie van ZVH. Voor het totaalklassement had dit geen gevolgen meer.

H’VELD-G’DAM - De zwemmers van ZVH zijn als derde geëindigd in de ZRO-D, achter de geduchte concurenten MNC-2 en ZV-Vlaardingen.

De strijd begon voor ZVH met een 8x50m wisselslag, waarbij het team met een mooie tijd van 4.35.87 nipt het podium miste. Annabel Boogaard liet zien dat zij een zeer technische schoolslag kan zwemmen wat resulteerde in een dik verdiende 3e plek met 1.35,23 op de klokken. Linda Buijk zwom bij de dames op de zelfde discipline naar het goud, zij had 1.20.44 nodig voor dit resultaat. Glenn van Driel was de eerste die erin slaagde om het schavot tweemaal te beklimmen. Ervaring en snelheid heeft hij zeker te weten en loste dan ook een telfoutje sprintend op. Met een tijd van 2.47.90 zwom hij naar een mooie gouden plak toe. Op de 50m schoolslag moest hij toch zijn meerdere erkennen in één opponent, desalniettemin veroverde hij met 40.36 op de klokken het zilver. Roy Groenendijk tikte hier als eerste aan. Goud voor Roy na een race van 40.15sec. Jaco Huisman was op de dubbele afstand, ofwel de 100m schoolslag, goed op weg naar het podium. De tweede plaats was net wat te ver weg, maar met een mooie tijd van 1.25.21 op de klokken veroverde hij een welverdiende 3e plaats. Joren IJzerman wilde zijn collectie medailles ook uitbreiden, en dit was dan ook zijn motivatie op de 50m rugcrawl. Met een tijd van 36.08sec zwom hij net geen pr, maar sleepte hij wel een mooie bronzen medaille in de wacht. Jarka Kortleve kon tijdens deze wedstrijd vlak na haar verjaardag het feest voortzetten. De 200m vrijeslag leverde haar een pr op in een tijd van 2.41.16 wat ook een glimmende bronzen medaille voor haar betekende. Arjan van Veen sloot de medaillereeks af bij de individuele afstanden. Een sterke race op de 50m schoolslag leverde hem een bronzen medaille en een nieuwe persoonlijke toptijd van 41.13 op. Het grootste pr van de dag werd veroverd door Matthijs van Wingerden. De 200m vrijeslag legde hij af in 3.16.88 wat een verbetering van maar liefst 47.8sec betekend. Tot slot de 8x50m vrijeslag mix. Dit is een estafette waarbij de dames en heren gemengd zwemmen en strijden met de laatste restjes energie van de dag. Voor ZVH zwommen Soraya Schmidt, Jaco Huisman, Marije van Genderen, Glenn van Driel, Laura Donk, Arjen Huisman, Linda Buijk en Peter Jan Hooikaas een zeer sterke race. Het was stuivertje wisselen in de strijd om de koppositie, maar SVO was net wat sneller en dus werd ZVH met een miniem verschil van drietiende van een seconde tweede.

advertentie
advertentie