Ondersteuning voor familie Den Breejen

31 maart 2010 om 00:00 Nieuws

In de zomer van 2008 werden Aart en Geesje den Breejen met hun drie kinderen door de kerk, in samenwerking met de Ierse Organisatie CMS, uitgezonden naar het plaatsje Arua in Uganda. Aart is ter plaatse aangesteld als coördinator op een christelijke vakschool waar gemiddeld vijftig kansarme jongeren een vakopleiding volgen. Daarnaast zijn zij betrokken bij een project voor Aids-vrouwen, verrichten zij diverse activiteiten op een (zondag)school en steken zij ook op andere plekken de handen uit de mouwen. ,,Hoofddoel is het verspreiden van het Goede Nieuws over het offer dat onze Here Jezus Christus voor ons heeft gebracht, waardoor wij altijd mogen bidden tot onze God en Vader om vergeving van zonden en een eeuwig leven bij Hem”, aldus een woordvoerster.

Groep naar Oeganda om Giessenburgers te helpen GIESSEN-OUDEKERK - Dertien mensen van de Hervormde Gemeente Giessen-Oudekerk en Peursum brengen deze zomer een werkbezoek aan de familie Den Breejen in Oeganda.

,,Het is goed om de uitgezonden familie te bezoeken en waar mogelijk te ondersteunen. De bedoeling is dat wij helpen met de bouw van een timmerwerkplaats bij de school waar Aart werkt. Voor die bouw is geld nodig, dat we bij elkaar willen krijgen door middel van allerlei acties. In december vorig jaar is al een begin gemaakt met de actie ‘Blik op Zending’, waarmee we blik, oud ijzer en koper inzamelen. Alle beetjes helpen en met deze actie is al een aardig bedrag binnengekomen voor het goede doel. In januari heeft een deel van de werkgroep een gesponsorde ‘nieuwjaarsduik’ genomen in de rivier De Merwede. Ook die actie was een succes.”

Inmiddels is ‘de klussenbus’ gepresenteerd, een vraag- en aanbod dienst voor mensen die een klus te doen hebben, maar dat zelf niet zien zitten door tijdgebrek of om andere redenen. Aanbod houdt in dat mensen die tijd en zin hebben om voor het goede doel te klussen zich aanbieden. Vervolgens worden vraag en aanbod gecombineerd. Aanmelden voor deze dienst kan bij Dorine Muilwijk: 0184-617871 of mailen naar dmuilwijk@gmail.com.

De Oeganda-gangers gaan zaterdag 1 mei zelf aan de slag met klussen. Verder wil de gemeente een ieder vast attent maken op de Ugandag die zaterdag 10 april in en rond de Hervormde Kerk en ‘Oude School’ wordt gehouden. In de kerk wordt een expositie gehouden met werken van Evert van Lopik, Atelier Loeviera en anderen. Om circa 14.00 uur is een spectaculaire veiling met enkele exclusieve stukken. Tijd: 10.00 tot 15.30 uur.

Meer informatie over het project: de ThuisFrontCommissie van de familie den Breejen: tfcfamiliedenbreejen@hotmail.com. Giften kunnen worden gedaan op rekeningnummer 1413.76.147 ten name van Diaconie HGGOP onder vermelding van ‘werkvakantie Uganda’.

advertentie
advertentie