Einde aan ongeslagen reeks Hardinxveld

4 april 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Hardinxveld is afgelopen zaterdag na een serie van zeven ongeslagen wedstrijden tegen een dure nederlaag aangelopen. Op een door plensbuien geteisterd veld aan de Sluisweg zat de ploeg van trainer Ton Heijstek niet goed in de wedstrijd tegen Almkerk. Nadat de bezoekers in de eerste helft de leiding hadden genomen slaagde Hardinxveld er geen enkel moment in om de wedstrijd nog naar zich toe te trekken.

Zonder de geschorste Wouter Romeijn en de zieke Robert Bezemer werd de thuiswedstrijd tegen concurrent Almkerk een zware klus voor Hardinxveld. De winnaar van dit duel zou verder afstand nemen van de elfde plaats en vrijwel zeker de nacompetitie voor handhaving ontlopen. Met een punt meer en een wedstrijd meer dan Almkerk nam Hardinxveld wel het initiatief in de openingsfase. De bezoekers hadden in het begin veel overtredingen nodig maar de vrije trappen leverden Hardinxveld weinig op. Halverwege de eerste helft slaagde Almkerk er in om met een steekpass Mark van Noorloos vrij voor Hardinxvelddoelman Marco van der Linden te zetten en zo de 0-1 binnen te schuiven. Op een loodzwaar veld aan de Sluisweg was combinatievoetbal vrijwel onmogelijk en slaagde de ploeg van Sportshop André Vlot er tot de pauze niet in om gevaarlijk voor het doel te komen.

Met de meer aanvallend ingestelde Eelke Kraaijeveld voor verdediger John den Dikken probeerde trainer Ton Heijstek meer druk op de tegenstander te zetten. Door een tweede gele kaart voor Patrick Romijn van Almkerk beschikte Hardinxveld in het laatste half uur over een man meer. Maar ook in de overtalsituatie daarna ontbrak het bij Hardinxveld aan overtuiging de achterstand nog om te buigen. Beide doelen kwamen nauwelijks in gevaar en zo leken de bezoekers vrij eenvoudig de punten mee te nemen. Met precies negentig minuten op de klok had iets meer fortuin Hardinxveld toch nog een puntendeling op kunnen leveren toen uit een voorzet van Gerco Blokland de bal door Eelke Kraaijeveld snoeihard op de kruising werd gekopt. Het bleef bij een 0-1 resultaat en daarmee wipte de ploeg uit Almkerk over Hardinxveld op de ranglijst met nog drie speelronden te gaan. Voor Hardinxveld dat nu negende staat is het cruciaal daarin punten te pakken om niet uiteindelijk op de gevaarlijke elfde plaats te belanden. Komende zaterdag wacht Hardinxveld thuis als eerste de derby tegen het Gorcumse G.J.S. De aanvang aan de Sluisweg is om 15.00 uur.

Opstelling: Marco van der Linden, John den Dikken (46’ Eelke Kraaijeveld), Jeroen Bakker, Michel Roza, Danny den Haan, Gerco Blokland, Johan Kazen, Mark Vogel (55’ Stefan Kant), Leon Kazen, Richard Zwakhals, Nick van der Woude.