Eenvoudige zege mixed team LTC De Merwede

5 april 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Het mixed team van LTC De Merwede startte de competitie met een eenvoudige zege bij Hoogvliet. Hoogvliet speelt op gravel en door de lange winter waren de banen kort geleden aangelegd. De banen lagen er niet optimaal bij en maakte goed tennis moeilijk. De ballen konden de meest onverwachte stuiten maken. Dat hinderde de Hardinxvelders minder dan hun tegenstanders uit Hoogvliet: 1-4 was de einduitslag.

De wedstrijd startte met het dames enkelspel. Daarin speelde Heleen Klop tegen een goede tegenstandster. Klop maakte echter minder fouten dan de Hoogvlietse en maakte de beslissende punten. In twee sets trok zij het eerste wedstrijdpunt naar zich toe. Wel werd deze partij nog een tijd onderbroken door de regen. De neerslag speelde de tennissers de hele wedstrijd parten. Cees van Dijk had daar ook last van in zijn heren enkel. De eerste set had Van Dijk eenvoudig gewonnen, maar in de tweede set knokte zijn tegenstander zich terug in de wedstrijd. Het werd een spannende set die door Van Dijk toch nog met 7-5 werd gewonnen. Daarvoor was de mixed dubbel al gespeeld. Gijs Klop en Adrie van Dijk speelden een gelijk opgaande partij, maar waren net iets sterker dan hun opponenten. In twee sets werd ook deze partij in het voordeel van LTC beslist.

Dat was een goede start: 0-3 voor en daarmee was de winst al verzekerd. Maar de Hardinxvelders wilden meer en gingen in de dames dubbel ook voor de winst. Plotseling lukte er bij de dames echter niets meer. Heleen Klop en Adrie van Dijk probeerden van alles, maar de ballen gingen net uit of in het net. Het werd een teleurstellende partij die terecht door de dames uit Hoogvliet werd gewonnen. De heren Gijs Klop en Cees van Dijk maakten dit verliespunt goed door de afsluitende herendubbel te winnen met goed spel aan het net en een sterke service.

advertentie
advertentie