Kinderdijk te sterk voor HKC

6 april 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De eerste veldcompetitiewedstrijd, na het toch wel teleurstellende zaalseizoen, is zwak begonnen door de hoofdmacht van HKC. Kinderdijk was dit weekend een maatje te groot, waar HKC in de eerdere confrontatie begin dit seizoen de betere ploeg was.

HKC leek klaar te zijn voor het duel met Kinderdijk, aangezien het de oefenwedstrijden tegen Vitesse en Nieuwerkerk tot een goed einde had gebracht. Het slechte weer leidde tot enkele minuten vertraging, maar de hoofdmacht van HKC begon de wedstrijd tegen Kinderdijk in de zon. Na zwak korfbal van beide kanten en na een matige eerste helft werden slechts twee doelpunten geproduceerd door HKC tegen de vijf van Kinderdijk. Het verschil in de rust bedroeg dus slechts drie doelpunten waarop HKC na de rust antwoord zou moeten kunnen geven. Echter, Kinderdijk opende de eerste scores in de tweede helft waarop een 2-7 achterstand op het scorebord werd bereikt. Op dat moment leek HKC wakker te worden, waarop de inhaalrace werd ingezet. Met nog een kwartier te spelen stond de score op 7-7 en even later zelfs op een 9-8 voorsprong. Deze voorsprong had HKC echter beter moeten benutten en moeten uitbreiden, maar nam Kinderdijk toch weer het initiatief over onder leiding van Bart de Wit, welke resulteerde in een 9-12 eindstand.

Volgende week staat Oranje Wit op het programma.