Boezemvrienden steunen stichting Openluchttheater

6 april 2010 om 00:00 Nieuws

NOORDELOOS - In Noordeloos gaat de voorbereiding voor de opvoering van het openluchtspel ‘Het Slot vertelt weer’ in de maand september onverminderd verder. De ruim vijftig actrices en acteurs hebben zich vorige week onder leiding van regisseur Charles Hens in het Noordelose dorpshuis gepresenteerd. Normaliter zijn de repetities voor de volwassen in het Bruisend Hart in Hoornaar terwijl de ongeveer vijftien kinderen steeds in Noordeloos aan het oefenen zijn. Bij de gezamenlijke repetitie in het dorpshuis was ook het Wilde Gieser Vrouwen koor aanwezig. De verdere muzikale invulling wordt verzorgd door muziekvereniging Volharding.

Het Noordelose openluchttheater wordt een regionaal gebeuren, mede omdat een groot aantal deelnemers van buiten het dorp komt.

De voorstellingen zijn op 15, 16 en 17 september in het weiland langs de provinciale weg, ter hoogte van het Shell- benzinestation. Het theater wordt aangekleed met een replicatie van het voormalige Noordelose Slot aan het Laantje. Dat monumentale gebouw werd in 1968 afgebroken, kort voordat de overheid in ons land zich bewust werd van de waarde van monumenten. Bij het theater komt een grote tent te staan waarin dagelijks diverse activiteiten zijn om het publiek (er wordt gehoopt op driemaal 500 mensen) voor en na de voorstelling bezig te houden.

Stichting De Boezem heeft de club Boezemvrienden geïntroduceerd. Een Boezemvriend ondersteunt de stichting met 75 euro en ontvangt twee entreebewijzen voor de premièreavond. Wie de slotavond met ondermeer livemuziek wil meemaken betaalt twee tientjes meer.

Het voormalige Slot is naar het voorbeeld van tekeningen en foto’s geschilderd door kunstenares Joyce van Kempen uit het Brabantse Nieuwendijk. De Stichting De Boezem heeft het schilderij verkocht aan de hoogste bieder. Dat bleek Mr. Arie Slob uit Noordeloos te zijn. Het doek is door voorzitter Suzan Kleyn aan de koper overhandigd.

Wil ‘Het Slot vertelt weer’ slagen dan is het zaak dat het stichting onder leiding van penningmeester Cees van Vugt ook de financiën rond krijgt. De immer optimistische penningmeester zegt dat de werving van sponsors redelijk goed verloopt, maar dat er anderzijds nog behoorlijk wat sponsors moeten bijkomen, wil het financiële plaatje sluitend gemaakt kunnen worden.

Het theaterstuk is geschreven naar een idee van oud-Noordelozer Sjaak Wallaard uit Nieuwendijk (NBr). De titel is een variant op de titel van het openluchtspel ‘Het Slot vertelt’ dat in augustus 1948 werd opgevoerd. Die voorstelling achter het toenmalige Slot werd door honderden mensen bezocht. De productie van 1948 werd geschreven door de toenmalige burgemeester Maarten Schakel; hij leidde de toeschouwers aan de hand van een aantal taferelen door de geschiedenis van Noordeloos. Het huidige stuk behandelt de periode van 1940-1945 tot het heden. In de episoden over de Tweede Wereldoorlog worden momenten uit het leven van Maarten Schakel uitgebeeld.

Het bestuur van De Boezem bestaat uit Suzan Kleyn voorzitter; Jan van Veen secretaris; Cees van Vugt penningmeester en Bas Verspuij en Sjaak Wallaard.

Voor informatie kan contact worden opgenomen met st.deboezem@hetnet.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of telefonisch 0184-413472/ 06-51497095 (Jan van Veen).

advertentie
advertentie