Bewoners Tiendwaert en Judith Leysterhof genieten van vakantie

6 april 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Zo'n honderd cliënten van Rivas Zorggroep genoten de afgelopen twee weken van een vakantie aan boord van hospitaalschip MS Prins Willem-Alexander. Tijdens de eerste week reisden vijftig bewoners van verpleeghuis Tiendwaert en Judith Leysterhof mee, voor de tweede vakantieweek stapten vijftig cliënten die gebruik maken van Zorg thuis aan boord.

,,Vakantie vieren vindt iedereen fijn", zegt regiomanager Heidi Ruis. ,,Ook mensen die zorg nodig hebben. Het was daarom ook geweldig dat ik hen aan boord allemaal heb zien genieten. Sommigen gingen voor het eerst van hun leven op vakantie." Ruis reisde mee tijdens de tweede vakantieweek met de cliënten van de Zorg thuis. In de eerste week reisde bewoners van verpleeghuis Judith Leysterhof en Tiendwaert mee. ,,Iedere dag had een andere thema en daar werden activiteiten op aangepast. Tijdens de Hollandse dag aten we stamppot en op de Engelse dag serveerden we 's middags een high tea." Om dit allemaal mogelijk te maken voeren twee koks van verpleeghuis Lingesteyn in Leerdam mee. ,,Onze eigen kok werd helaas op het laatste moment ziek, maar gelukkig kregen we hulp van de collega's van Lingesteyn."

De boot vertrok vanuit Boven-Hardinxveld en ging onder andere naar Arnhem, Kampen, Hoorn en Schoonhoven. Vooral de cliënten van de Zorg thuis bezochten veel plaatsen waar de boot tijdens de reis aanmeerde. ,,Deze mensen zijn mobieler dan de bewoners die in de eerste week met ons meegingen. Voor hen hebben we aan boord weer extra activiteiten georganiseerd, zodat iedereen op zijn eigen manier van de vakantie heeft kunnen genieten."

Rivas maakte het voor de derde keer mogelijk dat bewoners van verpleeghuis Tiendwaert en Judith Leysterhof in Hardinxveld-Giessendam op deze manier vakantie konden vieren. ,,Ook dit jaar waren alle plekken al snel vergeven", weet Ruis. Voor de bewoners waren onder andere verpleegkundigen en een dokter van Rivas Zorggroep aan boord. ,,Op deze manier hadden zij de vertrouwde gezichten om zich heen. Dat vinden onze bewoners namelijk erg prettig."

,,We zijn erg blij dat een aantal regionale bedrijven deze reis financieel heeft willen ondersteunen", besluit Ruis. Dat zijn uit Hardinxveld-Giessendam Foto De Leng, Timmer BV, Deltabrug Hardinxveld, Opticien Van Dis, De Bourgondiër, Juwelier Verhoef, Cafetaria Wielwijk en Reli Groep. Ook bedrijven uit Schelluinen ondersteunden de vaarvakantie met een donatie: Fietswereld Dekker, MC Air Verhuur BV, Pedicuresalon Het Voetje, Deltabrug Schelluinen, Fysiotherapie Sjaak de Jonge, Eethuis 't Centrum en Autobedrijf Van Muilwijk. Verder steunden Scootmobiel Totaal uit Gorinchem en Gebr. De Krey uit Giessenburg deze reis.

advertentie
advertentie