Notarispraktijk Interwaert doet mee aan Week van het Testament

6 april 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Een samenwerkingsverband van 53 goede doelen houdt van 19 tot 24 april de Week van het Testament. Ook Hardinxveld-Giessendam doet mee want wie in deze week een testament laat opstellen bij Notarispraktijk Interwaert, ontvangt een korting van €150. Voorwaarde is dat één of meer van de organiserende goede doelen wordt vernoemd in het testament. De 53 goede doelen roepen iedereen op die in Hardinxveld-Giessendam of omgeving woont om hun testament te laten opstellen tijdens de Week van het Testament.

Het doel van de Week van het Testament is om mensen te stimuleren een testament te laten opmaken en een goed doel daarin op te nemen. Onderzoek van de organiserende goede doelen wijst uit dat de helft van alle Nederlanders geen testament heeft, velen wel bereid zijn om er een te laten opmaken, maar daar om allerlei redenen niet toe komen. Dit veroorzaakt regelmatig problemen in families omtrent de verdeling van goederen en geld. De Week van het Testament wil mensen stimuleren een testament te laten opmaken en te profiteren van de tijdelijke korting.

Charitatieve instellingen ontvangen veelal geen subsidies van de overheid en zijn grotendeels afhankelijk van giften van particulieren, en in het bijzonder van inkomsten uit nalatenschappen. De prognose is dat binnen tien jaar de goede doelen voor ruim vijftig procent van hun inkomsten daarvan afhankelijk zijn. Goede doelen zijn sinds januari 2006 vrijgesteld van successierecht. Daarmee is het voor de erflater een effectieve manier om ook na de dood belastingvrij een goed doel te steunen.

Uit onderzoek van goede doelen blijkt dat mensen die hun laatste testament laten opmaken hiermee wachten tot zeven jaar voor hun dood (gemiddeld). Mensen vinden tijdens hun leven het normaal om aan een goed doel te geven, maar niet als het op testamenten aankomt.

Kijk voor alle informatie en de deelnemende notarissen op www.nalaten.nl.

advertentie
advertentie