Activiteitenpakket voor Rivas

14 april 2010 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - De dagverzorging van Rivas Zorggroep in de Pietersweer in Hardinxveld-Giessendam heeft een pakket met materiaal voor leuke activiteiten van het Rode Kruis gekregen. Dankzij deze gift kan Rivas het aantal activiteiten voor de cliënten nog verder uitbreiden.

,,Het was voor ons een aangename verrassing dat wij dit cadeau van het Rode Kruis kregen”, zegt Anne-Marie Hijmans, teamleider van de dagverzorging Pietersweer van Rivas Zorggroep. ,,Dit pakket is een leuke aanvulling op alle activiteiten die we al kunnen aanbieden. Het is ook geschikt voor al onze cliënten op de dagverzorging en dat is erg waardevol.”

Deze gift kon gedaan worden dankzij de opbrengst van een eendaagse wandeltocht in de Betuwe die was georganiseerd door de Stichting Nationale Rode Kruis. Ruim 30.000 wandelaars deden hier vorig jaar aan mee. De organisatie kiest ieder jaar een nieuw goed doel uit. Dit jaar werd gekozen om de pakketten te doneren aan diverse organisaties die ontmoetingsgroepen voor ouderen organiseren of de dagverzorging regelen.

Naast een verkorte sjoelbak, kegelspel en geheugenspel bevat het pakket ook boeken. ,,Er zit onder andere een prentenboek van Hardinxveld-Giessendam in”, zegt Hijmans. ,,Dat zorgt bij veel van onze cliënten voor herkenning. Het boek over ons koningshuis valt ook erg in de smaak.” Verder zijn er dvd’s en cd’s over natuur en muziek. Rode Kruis medewerker Stijn van de Boon was tijdens de overhandiging aanwezig.

advertentie
advertentie