Broedertwist eindigt in remise

18 april 2010 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - In de interne competitie van Schaakclub De Giessen werd een topwedstrijd gespeeld tussen de broers Marcel en Andre van Wingerden. Beiden hebben zich inmiddels in de top 5 genesteld en dat bleef zo na de vredesluiting. Bert van Hees maakte een einde aan een reeks verliespartijen door Wim Rietveld te verslaan. Wim was minder in zijn nopjes, met nu twee verliespartijen achter elkaar raakte hij de aansluiting met de subtop kwijt. Ton Boot won opnieuw en is op de weg terug naar de middenmoot. Jan Donkersloot deed goede zaken in het ELO-stijgersklassement en heeft nog alleen te maken met Henk van Houwelingen. Beide spelers hebben reeds meer dan 100 ratingpunten verdiend.

Uitslagen: Marcel van Wingerden-Andre van Wingerden ½-½; Bert van Hees-Wim Rietveld 1-0; Bert den Boer-Jan Piet van den Dool ½-½; Ton Boot-Robert Euser 1-0; Cees van der Straaten-Jan Donkersloot 0-1; Kees Bons-Gijs Bos 1-0.

Stand na ronde 28: 1. Jaco Vonk 1540; 2. Kasper Euser 1332; 3. Marcel van Wingerden 1259; 4. Andre van Wingerden 1238; 5. Eddy Korevaar 1212; 6. Maarten Euser 1149.

In de externe competitie sloot het tweede team van SC De Giessen de strijd in de derde klasse C af met een nederlaag tegen Rivierenland IV. Invaller Henk van Houwelingen deed van zich spreken via een overwinning op bord 1. Het middenrif had weinig te vertellen en ook topscorer Martijn Koutstaal had een mindere dag. In het eindklassement is De Giessen II geeindigd op een zesde plaats met vier matchpunten uit zeven wedstrijden.

De Giessen II-Rivierenland IV 2-6: Henk van Houwelingen-A. van Weerden 1-0; Arjan Uittenbogaard-P. Brandsma 0-1; Diardi Donk-J. de Visser 0-1; Rob van Driel-A. Sluiter 0-1; Chris Tromp-R. Weenink 0-1; Chris van Wieringen-J. Harteman ½-½; Wim Deurloo-W. de Boer ½-½; Martijn Koutstaal-H. de Rooij 0-1

Volgende week strijden de Regiohakkers tegen Moira Domtoren uit Utrecht om het kampioenschap in de Promotieklasse. Een gelijkspel is hierbij voldoende voor de Regiohakkers. Het kampioenschap betekent promotie naar de Derde Klasse in de landelijke KNSB-competitie.

advertentie
advertentie