Kalis loopt verder uit

18 april 2010 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM – Koploper Wim Kalis blijft maar winnen in de interne competitie van damvereniging Denk en Zet. Maandagavond investeerde hij veel tijd in zijn partij tegen Gertjan van Herwaarden. Een klein positioneel voordeeltje bouwde hij langzaam uit tot een fors overwicht om na bijna vijftig zetten met een listig slagzetje winnend af te ronden.

In de subtop viel in deze ronde van alles te genieten, maar uiteindelijk hielden de dammers elkaar toch in evenwicht. Zo kwam Ad de Hek niet in problemen tegen zijn broer Peter, slaagde Wim Verschoor er niet in om de scherp spelende Wim Huisman te verontrusten en werden de remisemarges in het duel Piet Trapman - Eef Stam ook geen moment overschreden. Peter van Noordennen zou garen moeten spinnen bij al die puntverliezende concurrenten, maar hij trof een gedreven Daaf van Wijngaarden tegenover zich, die zich bekwaam naar een punt damde.

In het rechterrijtje van de ranglijst deed Piet Verkaik goede zaken door Aart Romeijn met een combinatie te verschalken. Ton van Houwelingen speelde tegen Jan van Wijngaarden weer een stijlvolle partij, die hij bekroonde met een winnend slagzetje. De mooiste combinatie van de avond werd uitgevoerd door de jeugdige Sander Nederveen. Tegen Henk Sterk redde hij zich uit een bedenkelijke positie met een spectaculaire rondslag, waarna hij de felicitaties in ontvangst kon nemen. Jesse Gosker, ook al zo’n opkomend talent, speelde iets te snel tegen Wim Buijk en moest een nul incasseren. Daaf van Houwelingen nam wel de tijd voor zijn zetten en dat resulteerde in een zege op Dries de Hek. Gerrit den Besten en Sam van de Herik deelden de punten.

advertentie
advertentie