Alblasserwaard-Vijfheerenlanden wint nationale prijs met Schoolrouteonderzoek

22 april 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De eerste Nationale Verkeersveiligheidsprijs is toegekend aan het schoolrouteonderzoek in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. De prijs is op het Nationaal Verkeersveiligheidscongres in De Doelen in Rotterdam uitgereikt door minister Camiel Eurlings.

De jury heeft de prijs toegekend vanwege de integraliteit van het project en het feit dat het project een voorbeeld kan zijn voor de rest van Nederland. Voorzitter Erik Jonker van de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) nam namens de regio de prijs in ontvangst. ,,Het onderzoek is uniek in Nederland omdat de knelpunten op een interactieve manier met de middelbare schooljeugd zijn geïnventariseerd. Ook zijn de routes van de scholieren in kaart gebracht. Dit heeft geleid tot een overzicht van de routes die zij dagelijks afleggen en de door de scholieren ervaren knelpunten. Dit geeft, samen met de daadwerkelijke ongevallen cijfers, een prima instrument om in de komende jaren ervoor te zorgen dat de verkeersonveilige punten aangepakt kunnen worden. Verder kan door het educatief programma Totally Traffic aandacht worden geschonken aan het verkeersgedrag van de jongeren en hoe om te gaan met onveilig ervaren situaties", aldus de jury.

Erik Jonker, tevens wethouder van de gemeente Graafstroom, geeft aan verheugd te zijn over de prijs. ,,Dit is een bekroning op het jaren lange werk om de verkeersveiligheid te verbeteren binnen onze regio. In de strijd voor een verkeerveiligere regio voor jong en oud wordt intensief opgetrokken tussen de gemeenten en het Waterschap Rivierenland dat veel van de wegen in het buitengebied in eigendom en beheer heeft."

advertentie
advertentie