Jeugdteam De Giessen op weg naar kampioenschap

25 april 2010 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - Het jeugdteam van SC De Giessen heeft in de externe competitie een belangrijke stap richting het kampioenschap van de C-categorie gezet. Via een 3-1 overwinning op IJsselstein C1 werd maximale druk gezet op concurrent Denk en Zet uit Vinkeveen. Dat team mag zich geen puntverlies meer veroorloven en moet bovendien in de laatste ronde aantreden tegen De Giessen C1.

Het was geen gemakkelijke wedstrijd tegen IJsselstein. Gijs Loeve won weliswaar snel, maar Emma Dubbelman vergiste zich in de tactische kwaliteiten van haar tegenstander. Inmiddels stonden Kees Loeve en Gerard Boon gewonnen, maar beiden deden er lang over om de vis op het droge te halen. Vooral bij Kees werd het nog spannend, maar uiteindelijk was Kees toch de sterkste.

In de halve finale van de beker waren Jaco Vonk en Kasper Euser tot elkaar veroordeeld. Het werd een spannende partij waarbij beide partijen hoop hadden op de winst. Jaco verkreeg een prettige stelling na de opening, maar liet ongewild een kleine combinatie toe waarbij Kasper een pion won. Nadeel voor Kasper was dat hij Jaco in het zadel hielp om op de damevleugel te penetreren. Jaco zette Kasper vast, maar kon niet doordrukken. Wel won hij, na een onachtzaamheid van Kasper, een pion terug met nieuwe perspectieven. Kasper verdedigde echter actief en bood op het juiste moment (in de dreigende tijdnood voor Jaco) remise aan. Eenmaal werd dit geweigerd, maar bij het tweede aanbod koos Jaco eieren voor zijn geld. Volgende week wordt de replay gespeeld.

Henk van Houwelingen was de ster van de avond in de interne competitie. Na een spannende partij wist hij de solide Arjan Uittenbogaard te vloeren met als resultaat een negende plaats op de ranglijst en de koppositie op de ELO-stijgerslijst. Wim Rietveld herstelde zich van zijn twee nederlagen middels een degelijke overwinning tegen Wim Koutstaal. Ook Bert van Hees krabbelt weer terug. Hij won opnieuw van Wim Deurloo. Tenslotte mag ook nestor Ton Boot niet onvermeld blijven. In een stugge partij wist hij voor de tweede keer van Martijn Koutstaal te winnen. De top 20 is voor hem weer in het zicht.

advertentie
advertentie