Heren LTC De Merwede winnen weer

26 april 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Het herenteam van LTC De Merwede, dat in de middenmoot verkeert, had weinig moeite met hekkensluiter RLTC uit Ridderkerk. De wedstrijd van zaterdag stond in het teken van het afscheid van voorman Rico van Wijgerden. Hij gaat drie maanden stage lopen op Bonaire voor zijn studie en mist daardoor het slot van de competitie. En zoals een voorman betaamt, nam hij het voortouw en speelde een ijzersterke single. Hij gaf zijn tegenstander geen schijn van kans en gunde hem slechts drie games. De andere 12 waren voor Rico van Wijgerden en met 6-1 en 6-2 stapte hij triomfantelijk van de baan.

Zijn ploeggenoten wilden niet voor hem onderdoen. Lorenzo Kraag en Timo de Vos hadden in de eerste set van het eerste dubbel moeite met het langzame spel van de tegenstanders. De Vos en Kraag houden van doorslaan, maar gingen in de eerste set mee met het spel van hun tegenstanders. Toch werd de eerste set binnen gesleept met 6-3. In de tweede set speelden Timo en Lorenzo meer hun eigen spel en ging het allemaal een stuk makkelijker: 6-2.

Captain Onno Hettema trof een pittige tegenstander met veel loopvermogen en een solide verdediging. Hij bracht alles terug en het leek wel of Onno tegen een muur stond te spelen. Hettema ging daardoor fouten maken. De eerste set won hij nog met 6-2, maar daarna kenterde de partij. De Ridderkerkse speler pakte de volgende twee sets.

Het herenteam speelde vanwege het afscheid van Rico van Wijgerden met het complete team. En daarom werd er getost wie er mocht aantreden in de dubbels. Lorenzo Kraag kon rustig gaan toekijken hoe zijn ploegmakkers het er vanaf brachten. Hij zag eerst een leuke partij met mooie rally’s van Timo de Vos en Rico van Wijgerden. Zij waren duidelijk te sterk voor hun tegenstrevers uit Ridderkerk. De setstanden 6-2 en 6-1 spraken boekdelen. De winst van de dag was daarmee een feit, maar aan de zijde van Mike van der Kolk wilde Onno Hettema toch revanche voor zijn verliespartij in de tweede single. Dat lukte met wederom leuke rally's en de uiteindelijk setstanden 6-3 en 6-2.

advertentie
advertentie