Koninklijke Onderscheiding voor doorzetter Ria Gratama-Oosterveer

26 april 2010 om 00:00 Nieuws

NOORDELOOS - Burgemeester Els Boot van de gemeente Giessenlanden heeft zaterdag een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Ria Gratama-Oosterveer uit Noordeloos.

Ria Gratama-Oosterveer heeft in 1982 een allogene stamceltransplantatie ondergaan. Na deze transplantatie moest zij haar eigen leven weer vormgeven. Dit weerhield haar er echter niet van om vanaf dat moment op vrijwillige basis als researchanalist te werken en zich in te zetten voor de Contactgroep stamceltransplantaties. Zij kan hierdoor gekwalificeerd worden als iemand die werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben. En ook als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd. ,,In het verleden wist ze door haar vasthoudendheid de afwijzende houding van veel medisch specialisten ten opzichte van de patiëntenorganisatie om te buigen naar medewerking en betrokkenheid. Ze geeft nooit op, zelfs niet nu ze zelf een heel moeilijke tijd doormaakt. Ook nu nog komen de contactgroep, de vrijwilligers en de patiënten en hun familie bij haar op de eerste plaats", aldus Boot.

Daarom is zij onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaats tijdens de Landelijke dag van de Contactgroep Stamceltransplantaties in Baarn.

advertentie
advertentie