Vriendenschaar pakt de winst in de eerste helft

27 april 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - In de wedstrijd tussen de rivaliserende Hardinxveldse hoofdmachten HKC en Vriendenschaar was het overwicht van de bezoekende bloemenploeg te groot om er een echt boeiende derby van te maken. Vriendenschaar legde door een goede eerste helft al direct de basis voor de overwinning, terwijl het HKC in die eerste helft juist niet lukte de gecreëerde kansen in doelpunten om te zetten. De 1-8 voor rust eindigde in 10-15 na zeventig minuten. Vriendenschaar blijft door deze overwinning de ranglijst aanvoeren, terwijl plaatsgenoot HKC nu rode lantaarndrager is geworden.

Beide ploegen gingen fanatiek van start. In de tweede minuut opende Niels Deventer voor HKC door middel van een benutte strafworp de score. Kort daarna scoorde schutter Menno Kop van afstand de 1-1. Vriendenschaar legde veel druk op het schot van HKC en hier wist HKC moeilijk mee om te gaan. Waar vriendenschaar bleef scoren door vooral scores van Bert Verspuij en Menno Kop, bleef HKC steken bij het ene doelpunt. Meerdere schoten per aanval en dode spelmomenten (vrije ballen, strafworp) werden niet benut, ondanks de fanatieke aanmoediging van de jeugd van HKC. Aan het einde scoorde Johan de Rover door een ver afstandschot. Met een stand van 1-8 gingen beide ploegen uiteindelijk de rust in.

Vriendenschaar begon goed aan de tweede helft en Krista Kop scoorde het eerste schot. Interim-trainercoach Mariska Veldheer van HKC greep tijdens een time-out in en wisselde het duo Niels Deventer en Arno den Breejen voor Ruud aan de Wiel en Stephan de Boon. Door deze wissel ging HKC in die tweede helft wel mee scoren, maar kon het Vriendenschaar niet echt moeilijk meer maken. Om en om scorend kwam er 7-15 op het scorebord, waarna HKC in de slotfase nog driemaal scoorde en de nederlaag nog enigszins dragelijk werd: eindstand 10-15.