River Trotters terug aan de top

28 april 2010 om 00:00 Nieuws

Na een paar seizoenen waarin maar liefst drie heren teams actief waren en het eerste team goed meedraaide in het rayon, heeft het heren-basketbal van River Trotters een paar mindere jaren achter de rug. Met de komst van trainer/coach José Diviu kon twee jaar geleden echter weer worden gebouwd aan een goed herenteam. Vorig seizoen verliep nog moeizaam, maar sinds het begin van dit seizoen heeft River Trotters de stijgende lijn weer te pakken. In de eerste seizoenshelft werd River Trotters ongeslagen kampioen in de derde klasse. Na de winterstop werd het succes voortgezet in de tweede klasse. Maar wat de ervaren coach José Diviu al had voorspeld, gebeurde. Halverwege het seizoen kreeg River Trotters een moeilijke periode. Het werd duidelijk dat de ploeg nog de ervaring misten om een stabiel niveau vast te houden. En zo werd het na twee pijnlijke nederlagen nog een hachelijke zaak om het kampioenschap veilig te stellen. Maar juist toen het er op aankwam speelden de Hardinxveldse basketballers hun beste wedstrijd van het seizoen. Met name Chris den Boer liet in de beslissende wedstrijd tegen Flex Field Fighters zien waartoe hij in staat is. Hij werd topscorer, maar hield bovendien de beste speler van Flax Field Fighters uit de wedstrijd.

Basketballers stappen over naar rayon H’VELD-G’DAM - Nadat twee weken geleden het kampioenschap werd binnengehaald tegen Flex Field Fighters, hebben de heren van River Trotters afgelopen vrijdag het seizoen in stijl afgesloten tegen Blue Drakes uit Woerden.

Het kampioenschap kon vrijdagavond worden bekroond in de wedstrijd tegen Blue Drakes uit Woerden. Voor de wedstrijd werden de kampioen gehuldigd en in de bloemen gezet. Dat weerhield de River Trotters er niet van om geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen. En dat was nodig, want Blue Drakes is een prima team, fysiek sterk, veel variatie in de aanval en vooral een hele stugge zone-verdediging. Chris den Boer en Wouter Timmer deden echter wat gedaan moet worden tegen zo’n team, namelijk goed schieten. Zo kon River Trotters een voorsprong pakken van 9 punten na het eerste kwart. Die voorsprong werd echter in het tweede kwart weer net zo eenvoudig weggegeven. Vijf aanvallen achterelkaar leverde balverlies en een tegenscore op. In de tweede helft stelde River Trotters snel op orde zaken en na een tussensprint van 12-0 was de wedstrijd beslist. Scores: Chris den Boer 32, Daniël Kruizinga 10, Wouter Timmer 8.

Na deze prima afsluiting richt River Trotters zich direct op volgend seizoen. Besloten is om de eerste klasse over te slaan en direct de overstap te maken naar het rayon. Komende weken tot aan de zomerstop zal hard worden gewerkt aan de selectie voor volgend seizoen. Een aantal jeugdspelers maakt de overstap en mogelijk worden nog versterkingen van buiten de vereniging gezocht. Bovendien zal opnieuw een tweede herenteam worden geformeerd.