‘Fleurance is een droom die uitkomt’

28 april 2010 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG – In het achterdeel van het winkelpand van Leuk Spul in de Dorpsstraat is vanaf woensdag 28 april Fleurance Flowers and More gevestigd. Eigenares Angela van Wijngaarden is heel blij met de mogelijkheid die haar wordt geboden om haar droom, een eigen bloemenzaak, op zo’n prachtige locatie te verwezenlijken. De winkel is bereikbaar via het pand van Leuk Spul. Grappig is dat de inrichting en de sfeer van beide winkels naadloos op elkaar aansluiten.

Door Ria Scholten

We nemen een kijkje in de winkel waar twee dagen voor de opening de laatste hand wordt gelegd aan de inrichting die door het gebruik van steigerhout landelijk aandoet. ,,Het materiaal is gemakkelijk te onderhouden en kan met verschillende stijlen worden gecombineerd”, aldus Angela. ,,Verder heb ik gekozen voor een wandkast en een sidetable in een wat luxere uitvoering.”

Door het lage plafond en de kleine raampjes heeft het pand een knusse uitstraling. De rieten manden op de vloer zijn gevuld met vetplantjes, hortensia’s en orchideeën die per stuk verkrijgbaar zijn. Blikvanger is een boeket met witte rozen gecombineerd met gerbera’s in dezelfde kleur. Het accent ligt bij Fleurance op de snijbloemen en dan in het bijzonder op de boeketten en de bloemstukken. Behalve bloemen en planten vindt de klant er woonaccessoires zoals beeldjes, waxinelichthouders, kaarsenstandaards en vazen.,,Ik houd ervan om boeketten in één kleur te maken, maar vind een bonte combinatie van bloemen soms ook erg leuk”, vertelt de bloemiste. ,,Daarnaast geef ik mijn creaties graag een luxe uitstraling door het gebruik van materialen als een opgerold blad, een houtstronk of de wat klassiekere asparagus. Bloemstukken krijgen een speelse vorm door het gebruik van touw of riet.”

Angela richt zich op een breed publiek. ,,De prijzen van de samengestelde boeketten beginnen bij zeven euro vijftig. Natuurlijk verkoop ik ook bossen bloemen die bij het seizoen horen zoals tulpen, rozen en amaryllissen. Verder kan ik veel van mijn creativiteit kwijt in het vervaardigen van bruidsboeketten, corsages en auto- en tafelversieringen. Ook voor rouwwerk kunnen de mensen bij mij terecht.”

Bedrijven kunnen bij de bloemenzaak een abonnement afsluiten en wekelijks rekenen op een of meerdere boeketten verse bloemen die worden bezorgd. De bloemen en planten van Fleurance zijn in Hardinxveld-Giessendam verkrijgbaar bij Supermarkt Wim Timmer op het Peulenplein. Ter ere van de opening ontvangen de klanten tot en met zaterdag 1 mei een cadeaubon ter waarde van tien procent van het door hen bestede bedrag die gedurende de hele maand mei kan worden ingeleverd. Zie ook www.fleurance.nl. De winkel is bereikbaar via 0184-653448 en 06-16259529.

advertentie
advertentie