Leen Post Banden B.V.: controleer banden recreatievoertuigen

28 april 2010 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Leen Post Banden B.V. is gestart met een nieuwe campagne om banden van recreatievoertuigen onder de aandacht te brengen. ,,Met het mooie weer halen veel Nederlanders hun caravan, bagagewagen of trailer alweer uit de stalling. Deze heeft lange tijd stilgestaan en de banden moeten dan ook goed gecontroleerd worden om ongelukken te voorkomen", aldus een woordvoerder van het Sliedrechtse bedrijf.

,,Kampeerders en andere recreanten zijn zich nog steeds onvoldoende bewust van de gevaren van slechte of verouderde banden. Daarmee komt niet alleen de verkeersveiligheid in het gedrang. Ook voor de eigenaren leidt een klapband tot veel leed. Zo vertegenwoordigt een caravan een behoorlijke waarde. En ook de waarde van wat wordt vervoerd met een trailer, zoals boten en motoren, is aanzienlijk. De emotionele waarde van een paard is zelfs onbetaalbaar", aldus de zegsman.

In een brochure op A6-formaat wordt de gebruiker of eigenaar van een aanhanger verteld wat er allemaal speelt bij banden voor recreatievoertuigen. Onder meer gebreken, zoals ‘flat-spotting’, de uitwerking van ozon, UV-straling en hoge temperaturen op bandenrubber, en de juiste bandenspanning passeren de revue.

,,Met caravans en andere aanhangers worden over het algemeen niet zo heel erg veel kilometers gereden. Na zes jaar neemt, afhankelijk van het gebruik en de opslag, de kans op uitval van de band sterk toe. Zelfs na tien jaar kan de band er vaak nog prima uitzien, maar toch kunnen er gebreken zijn. Juist daarom is het van belang om de banden bijtijds door een bandenspecialist te laten nakijken."

VACO, de bedrijfstakorganisatie voor de banden- en wielenbranche, adviseert om de banden jaarlijks te laten controleren door een VACO-bandenspecialist als ze zes jaar of ouder zijn. Na uiterlijk tien jaar moeten de banden uit voorzorg vervangen worden. Hoe aan de hand van de laatste cijfers van de DOT-code op de band kan worden afgelezen hoe oud hij is, staat ook in de brochure beschreven. De brochure is gratis af te halen bij Leen Post Banden B.V., Lelystraat 73-75, 3364 AH Sliedrecht, 0184-413 516 of te downloaden via www.vaco.nl.

advertentie
advertentie