Unieke gebeurtenis bij IHC Merwede

29 april 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Een unieke gebeurtenis bij IHC Merwede. Twee identieke schepen gingen vorige week op dezelfde dag te water: de snijkopzuiger Zhong Guo Shui Dian J08 op de werf in Sliedrecht en de Zhong Guo Shui Dian J09 in Hardinxveld-Giessendam.

De snijkopzuigers zijn door IHC Beaver Dredgers BV ontworpen en op de scheepswerven van IHC Merwede in Nederland gebouwd voor Sinohydro, één van de grote Chinese klanten van het bedrijf.

In de afgelopen weken zijn de cutter ladders, paalwagens en accommodaties geplaatst. Op 15 april werden de spudpalen ingehesen. Deze palen worden gebruikt voor het verankeren en voortbewegen van de snijkopzuigers. Met het plaatsen van de spudpalen zijn de laatste grote componenten aan boord en wordt begonnen met het in bedrijfstellen van de zuigers. De snijkopzuigers hebben een hoge productie tegen relatief lage operationele kosten. Ze kunnen baggeren tot een diepte van 29 meter, onder zware omstandigheden en in verschillende bodemtypes. Sinohydro heeft flink geïnvesteerd in dit type schip met het oog op het verkrijgen van opdrachten bij grote baggerprojecten, bijvoorbeeld de uitbreiding van de haven van Karachi, de grootste en drukste zeehaven van Pakistan. De eerste snijkopzuiger vertrekt in augustus naar de plaats van bestemming.

advertentie
advertentie