Orfest Balfolkfestival

6 mei 2010 om 00:00 Nieuws

NOORDELOOS - Folkband Orfeo houdt samen met Stichting Vrinden van Groote Feesten, voor de tweede keer dit jaar, het Balfolkfestival. Het festival staat in het teken van Balfolkdansen en vindt plaats op zaterdag 26 juni.

,,Balfolkdansen is een soort volksdansen, maar dan in een hipper jasje gegoten. Er zijn ongeveer tien gebruikelijke dansen en die zijn helemaal niet moeilijk. Bovendien begint het festival met een dansuitleg, zodat iedereen gewoon mee kan doen", aldus de organisatie.

Er is een programma samengesteld met een paar van de leukste internationale balfolkbands van dit moment. De volgende bands spelen op het Orfest: KV Express (be), Triple-X (be), Orfeo, RAMA en VOLT!. Daarnaast is er dit jaar voor het eerst een tweede podium met singer- songwriters. Locale helden zingen er de sterren van de hemel: Joeke Knijft, Donna Bastiaans, John Weldam, Sharon Quak, en Lennart van Meegen. Ook is er een balfolkworkshop door Wen en Emelie en een Tangoworkshop door Tango Jubilo. ,,We willen graag kwaliteit bieden. Goede bands, speciaal bier van de tap, de mogelijkheid om te blijven kamperen, een mooi terrein aan het water en alles betaalbaar. Het terrein is niet erg groot. Daarom worden niet meer dan 250 kaarten verkocht, zodat er genoeg ruimte is om te dansen."

Aanvang: 13.00 uur. Adres: Grotewaard 38. Voor meer informatie, surf naar: www.orfest.nl of www.balfolk.nl. Kaartjes zijn te koop via de website of aan de dagkassa. Het gebruik van de camping is gratis, maar een plek moet wel gereserveerd worden via info@orfest.nl.

advertentie
advertentie