Open avond SKEW in Ducdalf en Drijvershof

7 mei 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Al een tijdje aan het denken om iets actiefs te doen? De SKEW kan uitkomst bieden bij het vinden van een nieuwe hobby. In de locaties aan de Scheldestraat 1 en Nassaustraat 6 worden woensdag 19 mei daarom open avonden gehouden.

Tussen 19.00 uur en 21.00 uur zijn geïnteresseerden welkom een kijkje te nemen in de keuken van de SKEW. Jong tot oud kan terecht voor kennismaking en informatie. De docenten zijn aanwezig om informatie en/of een demonstratie te geven.

In september start het nieuwe seizoen met een ruim aanbod aan kunstzinnige en creatieve cursussen en workshops, variërend van één dagdeel tot een aantal weken. Zoals een cursus Tiffany, bonbons maken, edelsmeden, muziekgeschiedenis, djembé spelen, schaatsen verzorgen / slijpen, binnenhuisarchitectuur, digitaal fotograferen, digitaal fotobewerken, tekenen, portrettekenen, boekbinden, acrylschilderen, mandala schilderen met temperatechniek, ikoonschilderen, kleinmeubels stofferen, aquarelleren, weer en sterren, mooi in kleur en stijl, shawls knopen, leren schminken, houtbewerken, en salsa aerobics. Ook zijn er cursussen op computergebied zoals computergebruik voor starters en ouderen, bescherm uw kind op het Internet, maak uw eigen website, digitale fotobewerking, computerboekhouden. Voor degenen die willen bewegen en/of ontspannen is er LOT ontspanningstherapie, yoga, dansexpressie, t’ai chi: een Chinese bewegingsleer. Voor de jeugd zijn er diverse creatieve cursussen en workshops zoals koken, keramiek en tekenen, een SoVa- training, en een kinderinstuif.

Wie geen tijd heeft voor langere cursussen maar toch zin heeft om af en toe een inspirerende workshop met een interessant thema te volgen, kan ook terecht bij de SKEW. Bijvoorbeeld op het gebied van bloemsierkunst, muziekgeschiedenis (Matthäus Passion) en creativiteit (bijvoorbeeld tasjes haken van recycle materialen).

Tijdens de open avond kunnen bezoekers de werkwijze ervaren, kennismaken met de docenten, het lesmateriaal inzien en een demonstratie of workshop bijwonen. Deze avond is in dorpshuis Drijvershof een gratis introductie t’ai chi, een demonstratie djembé spelen (19.15 uur en 20.30 uur) en dansexpressie. In de Ducdalf is er het eerste uur een demonstratie schminken (ook voor kinderen) en in het tweede uur een workshop yoga. Verder is er doorlopend een workshop LOT ontspanningstherapie en demonstraties kinderkeramiek, bonbons maken, papier scheppen en zijde schilderen. Tijdens de open avond maken bezoekers in de Ducdalf kennis met de activiteiten voor ouderen in de nieuwe recreatieruimte Peulenhof, onderdeel van de woonzorgzone Neder-Hardinxveld. In de hal wordt een aquarelexpositie van hobbygroep De Baanbrekers getoond.

Meer informatie: www.stichtingskew.nl of 0184-612771.

advertentie
advertentie