Fietstocht ‘Lopend Vuurtje’

8 mei 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Ruim veertig rooms-katholieke en protestantse kerken houden zaterdag 22 mei voor de vierde keer een fietstocht in de Alblasserwaard, het Land van Heusden en Altena en de regio Dongemond.

Deelnemers kunnen vanaf 9.30 uur starten vanaf één van de 29 opengestelde kerken, te vinden op www.lopendvuurtje.info. Routes van 25, 40, 60 en 100 kilometer zijn uitgezet. Voor wielrenners start in Uitwijk een route van 200 kilometer. Opgeven via de website.

De regionale startplaatsen zijn: Hervormde Kerk Schelluinen, Gereformeerde Kerk Giessenburg, Hervormde Kerk Giessen-Oudekerk, Gereformeerde Kerk Neder-Hardinxveld en de Gereformeerde Kerk Boven-Hardinxveld. De Grote Kerk Gorinchem is geen startplaats, maar is wel open. De kerken op de route zijn opengesteld voor publiek. De deelnemende kerken hebben een diversiteit aan activiteiten georganiseerd die allemaal met het thema ‘Muziek in de kerk’ te maken hebben. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

De kosten voor deelname aan deze fietstocht zijn € 3 voor volwassenen en € 2 voor kinderen. (maximaal € 8 per gezin).

Inschrijfgeld en sponsorgeld komen, samen met de verkoop van bijvoorbeeld worstenbrood, soep, fruit, koeken en dergelijke ten goede aan de stichting Stéphanos. Deze stichting biedt hulp aan weeskinderen (vanwege malaria en Aidsepidemie) in het land Malawi. Stichting Stéphanos betekent daar iets voor deze kinderen en zet projecten op waarbij hele gemeenschappen betrokken zijn. Voorbeelden hiervan zijn het weesdorp, dagopvang voor kinderen uit de omgeving, een consultatiebureau, een dorpsprogramma met alfabetiseringscursussen, kleuterschool, basisschool en vakonderwijs. Info: www.stephanos.nl

In Malawi gaat Justin Kufakuwawa in het kader van Lopend Vuurtje een 160 kilometer lange sponsorfietstocht maken voor Stéphanos. Wie dit initiatief wil ondersteunen, kan een bedrag overmaken naar rekeningnummer 373306016 ten name van Zendingscommissie Eethen/Drongelen, onder vermelding van Lopend Vuurtje/Justin. Met Justin is afgesproken dat hij € 50 euro van het sponsorgeld mag houden voor eigen levensonderhoud (dit is in Malawi een weeksalaris voor een leraar).

Meer informatie te verkrijgen bij Henk Both, 0183-625666 en 06-51359694 en Arie Vermeulen, 0183-625332 en 06-13887876.

advertentie
advertentie