Marcel van Wingerden vergeet genadeklap

9 mei 2010 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - Marcel van Wingerden zorgde bijna voor een verrassing in de finale van het bekerkampioenschap. Hij speelde zeer sterk tegen Jaco Vonk. Allereerst wist hij het gevreesde koningsgambiet van Jaco te ontwrichten, vervolgens maakte hij handig gebruik van zijn goede stelling (Marcel won via een kleine combinatie materiaal) en tenslotte wist hij de tegenaanval van Jaco eenvoudig te pareren. Jammer was dat hij niet de genadeklap kon geven, daar waren in het eindspel wel mogelijkheden voor. Derhalve remise en over twee weken volgt de barrage.

In de interne competitie deed Eddy Korevaar goede zaken. Hij wees Andre van Wingerden terug, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Evenals zijn broer Marcel is Andre aan een sterk seizoen bezig. Hij won twee pionnen, maar wist het verkregen voordeel niet te verzilveren. Eddy counterde met twee torens op de zevende rij en dat was beslissend. Hij heeft met deze overwinning zicht gekregen op de tweede plaats. Gerard de Gans moest tegen collega Jan Donkersloot en won op routine. Arjo van Houwelingen was ook weer eens aanwezig, hij zette een sterke partij op tegen Wim Koutstaal die nagenoeg geen kans kreeg.

Uitslagen:

Andre van Wingerden-Eddy Korevaar 0-1

Wim Rietveld-Bert van Hees ½-½

Arjo van Houwelingen-Wim Koutstaal 1-0

Jan Donkersloot-Gerard de Gans 0-1

Gijs Bos-Rob van Driel 0-1

Kees Bons-Chris van Wieringen 0-1

Henk van Houwelingen-Geen tegenstander

Stand: 1. Jaco Vonk 1637; 2. Kasper Euser 1406; 3. Eddy Korevaar 1373; 4. Andre van Wingerden 1316; 5. Marcel van Wingerden 1282; 6. Maarten Euser 1231.

advertentie
advertentie