Zicht op handhaving vertroebelt voor HKC

9 mei 2010 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Een fikse streep door de rekening voor de korfballers van HKC. De belangrijke uitwedstrijd tegen Excelsior ging met 17-13 verloren. ,,Maar als de laatste drie wedstrijden met evenveel strijdlust en wilskracht gespeeld worden zijn de kansen op handhaving in de overgangsklasse nog niet verkeken", bleef de leiding na afloop optimistisch.

HKC schoot uit de startblokken en kwam al snel op een 1-0 voorsprong. Excelsior deed meteen iets terug, maar een HKC-schot bracht de tussenstand op 2-2 na tien minuten spelen. Excelsior kon in deze fase geen vuist maken tegen het fanatisme van de Hardinxvelders. Gevolg was dat de gasten uitliepen naar een 2-5 voorsprong door twee afstandsschoten en een strafworp. De withemden bleven de bovenliggende partij, maar in plaats van de voorsprong uit te bouwen kwam Excelsior langszij en later zelfs op voorsprong. Ruststand 7-5.

HKC schoot net als in de eerste helft als een komeet uit de startblokken en wist de 7-5 achterstand in drie minuten tijd om te buigen in een 7-8 voorsprong. De frustratie bij Excelsior droop ervan af, maar de thuisploeg wist toch weer een voorsprong te behalen. Bij 9-9 leek een goed resultaat erin te zitten voor HKC, maar deze hoop bleek tien minuten later een illusie. HKC gaf een aantal simpele doelpunten weg en wist de kansen niet te verzilveren, waardoor Excelsior uitliep naar een 15-9 tussenstand. HKC maakte het verlies iets dragelijker. Eindstand 17-13.